© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ DOMATESİ HASADI BAŞLADI

Sofraların vazgeçilmezi olan ve Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Denizli’nin diğer ilçelerine de rol model olan Çameli’de Örtü Altı Sebzeciliği ( Sera Domatesi ) dikilen domates fidanlarının ilk hasadının alımına başlaması ile birlikte fiyat belirleme komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, Kolak Kooperatif Başkanı Yücel Erdoğan, Zabıta Müdürü Ramazan Çağdaş, As Meyve As Meyve San. Tic. LTD ŞTİ sahibi Levent Kerem tarafından Çameli hal fiyat belirleme komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı’da ilk hasadın başlamasıyla birlikte bugün itibari ile Sezonun açıldığı ve fiyatları belirlendi. Yaklaşık 680 dekar alanda 156 Çiftçimiz ile Çameli Kınalısı diken üreticiler, ''Amacımız daha fazla ürün almak ve kaliteli organik bir ürün elde etmek ve sezon sonunda 20 bin ton domates üretimi yapıp, ihracat yapmaktır. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederiz.'' dediler

Başkan Arslan, ''Hasatın başladığı bu günlerde üreticilerimizin bol verimli, bereketli, hastalık ve zararlıların olmadığı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER