© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ FASÜLYESİ PAZARA İNİYOR

''Çameli'ye özgü Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi " kapsamında Çameli Fasulyesi coğrafi işaretlemesi alınmasıyla pazardaki yerini almaya başlıyor.

Türkiye'nin vazgeçilmez tatlarından, sofraların en önemli yemekleri arasında olan "kuru fasulye", Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası girişimiyle coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendi.

Çameli Ziraat Odası ve Çameli Belediyesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi " kapsamında yapılan faaliyetlerin ve bölgede yetiştirilen kuru fasulyenin tescilinin alınması ve markalaşması yönünde coğrafi işaretlemenin alınmasıyla ilgili Toplantı yapıldı.

Çameli Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda yapılan Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Turan Atlamaz,Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Keskin , Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Gıda ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçemizde yaklaşık 100 dekarlık alanda toplam 800 ton civarında kuru fasulye üretimi yapılmaktadır. Yayla özelliği taşıyan ilçemizin iklimi fasulye yetiştirmeye elverişli olup, iklim ve toprağın yetiştiriciliğe elverişli olması toprağa ayrı tat ve lezzet katmaktadır. İlçemizde Yetişen Beyaz kuru fasulyemizin verimi, kendine has tadı, kısa zamanda pişmesi ayrı bir değer katmaktadır. Bu Yıl Yetiştirdiğimiz ürünlerin topluca pazarlanması ve hakkettiği değerde satılmasını İlçemizin Dünya çapında tanıtımı açısından da büyük bir adım olacaktır.

Coğrafi işaret tescilinin yapılması ile birlikte Çameli Kuru Fasulyesi bu ilçemizin simgesi haline gelecek olup, Bundan sonra,Kuru Fasulyenin Çameli’nin ekonomisinde etkili bir yere sahip olacağı . Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer , konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür etti.

Proje Koordinatörü Gözde Ünsalan slayt ve sunum eşliğinde katılımcılara Çameli Fasulyesinin markalaşması ve patentinin alınması hakkında bilgiler vererek Büyük Marketler ve Pazardaki Tescillenmiş Fasulyenin bilgisini verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER