© Haber20Denizli 2022

Çameli İlçe Nüfusu Belli Oldu

2014 yılından itibaren sürekli gelişen ve değişen bir ilçe konumuna gelen Çameli İlçesinde değişim devam ediyor. Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN , ilçe Nüfusunun 18.256 olması nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan  Çameli’nin  son yıllarda sürekli gelişen ve değişen bir ilçe olduğunu, bunu nüfus sayım sonuçlarının da ortaya koyduğunu söyledi. Çameli’nin  son dönemde her yıl artan nüfus durumunu, Denizli ilimizde  cazibe merkezi bir ilçe haline gelmesiyle sürekli göç almaya başlayan bir ilçe haline bürünmesine bağlayan Arslan , uzun yıllar önce sürekli göç veren bir ilçe konumunda olan Çameli  günümüzde tam tersine bir durum yaşanmaya başladığını, bunun da sevindirici olduğunu dile getirdi. Arslan , ilçede artan devlet yatırımlarının yanı sıra, yerel yönetimler olarak yürüttükleri çalışmaların, hayata geçirdikleri projelerin meyvesini nüfus bakımından da almaya başladıklarını vurguladı.

Çameli’nin  Nüfusu Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Çameli ilçesinin 2018 yılı nüfusunu açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, Türkiye’nin nüfusu 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile 82 milyon 3 bin 882  Denizli Nüfusu 1 milyon  27bin .782 kişi Çameli İlçemizin Nüfusumuz 18.256 . olarak açıklanmıştır. İlçe nüfusunun artışı  İlçemizdeki Pamukkale Üniversitesi tarafından onaylanan Çameli Meslek Yüksekokulunun Öğrenci kabulü ile birlikte nüfus artışı etkili olacaktır

UZUN YILLAR SONRA  ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Başkan Arslan  İlçenin doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını koruyarak gelişmesi, büyümesi ve cazibe merkezi olması amacıyla uğraşlar verdiklerini Tek gayemiz gerçekleştireceğimiz projeler ile birlikte vatandaşlarımızın göç etmemesini sağlamaktır aktaran Arslan TÜİK verilerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:  İlçe Nüfusumuzun 2017 yılındaki 18.100 iken 2018’de 18 256 olmuştur.Uzun Yıllar sonra  artarak azalan nüfusumuz 2018 yılı ile belli bir oranda artmıştır

Nüfusun artması elbette yerel yönetimlere bazı sorumluluklar yüklüyor. Biz bu sorumlulukları bilerek göreve geldik ve bu sorumluluklara göre de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. son zamanlarda yapılan Turizm ( Yamaç Paraşütü-Bisiklet-Yelken kanat-Festival ) ve Tarım yatırımlarının ( Örtü Altı Seracılık ve Tarımsal Faaliyetler ) nüfus oranındaki artı kazandığı dile getirdi Özellikle Tarım ve Turizm ilçesi olmamızla birlikte önümüzdeki yıllardan itibaren Çameli’de yaşam Standartının  artması ,yeni işyerlerinin açılması ile birlikte nüfus artış hızının daha çok artacağına inanıyorum. Bunu öngörerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize hayırlı olsun.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER