© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA İLK DERS

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çameli Meslek Yüksek Okulu'nun ilk öğrencileri 16 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitime başladı.

Üniversitenin akademik takviminde bulunan oryantasyon programı çerçevesinde Çameli Meslek Yüksekokulu'nda 17 Eylül 2019 Salı günü ilçenin yerel yöneticilerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Oryantasyon programına Çameli Kaymakamı Didem Dinç, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Garnizon Komutanı Hamza Çil, Çameli Emniyet Amiri Bilal Cingör, Çameli İlçe Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Dağlı, Çameli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Muzaffer Adak ile çalışanları ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Çameli Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak yaptı. Konuşmasında Prof. Adak “Yüksekokulumuz, teorik ve uygulamalı eğitim için yeterli akademik ve idari personel ile fiziksel altyapıya sahiptir. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için yeterli ve uygun mekânlar bulunmaktadır. Üniversite öğrenciliğiniz süresince alacağınız dersleri başarmak hepinizin görevidir. Ancak, esas fark yaratacak olan bu süre içinde var olan hobilerinize ve hatta yeni kazanacağınız hobilere zaman ayırmanız dır. Bu süreç sizin kişisel gelişiminizi artıracak ve iletişim becerilerinizi geliştirecektir. Bir gün hobilerinizi mesleğe döndürmeniz gerekebilir. Üniversite öğrenciliği süresince kendinizi geliştirmeye devam edin.” dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, konuşmasında Çameli’de uzun yıllardır planlanan ve hayata geçen Meslek Yüksekokulu'nun açılmasından ve Tapu ve Kadastro Programıyla eğitime başlamışından duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Arslan, ilçede sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin MYO öğrencileri bilgilendirildi. Türkiye’nin her bölgesinden öğrencilerin Meslek Yüksekokuluna geldiğini, her öğrencinin ailelerden kendilerine emanet olduğunu ve buna göre kendileriyle ilgileneceklerini sözlerine ekledi. Başkan Arslan, “Meslek Yüksekokulumuz konum bakımından Çardak ve Dalaman havaalanlarına eşit mesafede yer almaktadır. Tekrardan ilçemize hoşgeldiniz Meslekyüksekokulumuz İlçemize hayırlı olmasını diler Üniversite hayatınızda başarılar diliyorum.'' dedi.

Açılışta konuşan Çameli Kaymakamı Didem DİNÇ, öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarında başarılı olabilmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulunarak, İlçemizde eğitim alacak öğrencilerin istekleri doğrultusunda her konuda Kurumlarımızın kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Kaymakam DİNÇ, “Sizler bizlere ailelerinizin emanetisiniz. Bizim için çok önemlisiniz. Bu süreçte bizler de en az sizler kadar heyecanlı ve mutluyuz. Hepinize güzel ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yeni öğrencilere Çameli’nin turizm, kültür ve spor imkânlarını içeren bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Çameli Kaymakamı Didem Dinç ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan öğrencilerle sınıfa girerek “Harita Kavramı” adlı ilk derse girdi ve öğrencilerle birlikte ders dinlediler. Ders sonrası Hayri Dev Kültür Merkezi fuaye alanında hazırlanan kokteyl ikramı ile program sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER