© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ'NİN EŞSİZ TARİHİ CANLANIYOR

Çameli'de oluşturulacak olan Kent Müzesi'nde Çameli'de yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan tarihi eserlerin yanı sıra vatandaşların evlerinde sakladıkları tarihsel değeri olan eşyaları da kendi isimleri ile sergilenecek.

Çameli'de oluşturulacak olan Kent Müzesi'nde, Çameli'de yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan tarihi eserlerin yanında vatandaşların da evlerinde geçmişten bugüne hatıra olarak sakladıkları tarihsel değeri olan eşyalar da kendi isimleri ile sergilenecek. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çameli'nin kadim tarihi kronolojik olarak aktarılarak ziyaretçilerin tarihi yolculuk yapması sağlanacaktır.

Bu çalışma ile eşsiz bir tarih ve kültür birikimine sahip olan Çameli, sosyal-kültürel yapısını geliştirerek, kültür birikimini gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması sağlanacaktır.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ''Çamelili hemşehrilerimizin ve gurbetçilerimizin müzede kendi isimleri ile sergilenmesini arzu ettikleri tarihsel değeri olan eşyalar, Çameli Nostalji siyah beyaz fotoğraflar için kampanya başlattık. Kıymetli Çamelililerin kayıt altına almak suretiyle sergilenmesini istedikleri eşyaları için Çameli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER