© Haber20Denizli 2022

Çameli turizm, spor ve tatil şehri oldu

Çameli İlçesinde düzenlenen 7’nci Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonasında atlayışlar 5.gününde devam ediyor.

Yamaç Paraşütüyle gökyüzünde renkli sahneler olurken paraşütcülerin atlama noktalarında yada indikleri tarlada, bahçede ve gol noktalarında o yörenin insanların karşılamaları Türk’ün misafirberliğini gösteriyor. Bazı vatandaşlar paraşütçülerin atlama noktasında beklerken sağ salim dua ediyor, kimi yaşlı kadınlar yanında taze yorgurttan yapılmış buz gibi ayran içerenleri  hazır ederken, yaşlı dedelerin ise Türkü yakarak inişlerine alkışlarla karşılaması gibi renkli görüntülere sahne oluyor.

Çameli halkı gökyüzündeki paraşütçülerine yüreklerine dokundular

Yarışma organizatörü Akın Gökbulut, ''Sporcularımız şu an inanılmaz mutlular. Çameli’de müthiş bir doğa ve misafirperverlikle karşı karşıya kaldık. Hava sahası olarak çok iyi bir potansiyele sahip. İnşallah bundan sonraki amacımız burada Avrupa ve dünya şampiyonları yapmak. Çünkü buranın halkı bunu hak ediyor. Biz de bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Doğa sporlarıyla ilgili Çameli’de yalnız yamaç paraşütü değil, Trekking, Bisiklet, Motorsiklet ve kamp gibi dağ tırmanışları yapılabilir. Hepsini aynı anda küçük bir alanda yapabiliyorsunuz. Tüm halkımıza şunu söylemek istiyorum ki, buraya geldiğinizde inanılmaz bir doğa ve misafirperverlikle karşılaşacaksınız. 

ÇAMELİ BUZ GİBİ 

''Çünkü burası şahane. Türkiye'de sıcaklardan kavrulurken Denizli'den 1 saatlık uzaklıktaki Çameli püfür püfür serin... Gündüz Yaylacık Dağında 13 derece iken şehir merkezinde gece inanılmaz bir havası var. Gece ise 14 derece yorgan ve battaniye ile yatıyoruz. Bazı paraşütcü sporcularımız kutuplarda zannediyor, üşüyoruz. ''Çameli Buz Gibi'' diyerek sosyal medya adreslerinden paylaşım yapıyorlar.Harika bir yer, Türkiye'nin Norveç'i diyebilirm.''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER