© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİ ZABITASI'NDAN ETİKET KONTROL DENETİMİ

Çameli Belediyesi Zabıtası Müdürlüğü ekipleri döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak "haksız kazanç" elde edilmesini engellemek amacıyla denetim yaptı. İlçe genelindeki marketlerde, fiyat etiketlerinin kontrolünü yaptı.

Çameli genelinde denetimlerini düzenli aralıklarla sürdüren zabıta ekiplerinin uygulamalarla vatandaşların yaptıkları alışverişlerde olası mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Hem vatandaştan gelen şikayetleri değerlendiren hem de rutin kontrolleri yapan zabıta ekipleri, herhangi bir mağduriyet yaşamaması için denetimlerin daha da sıkılaştırılacağını belirtti. Çameli Belediyesi Zabıta ekipleri, yaptıkları denetim ve kontrollerde yerli ürün etiketine, reyon fiyatı ile kasadaki fiyat arasındaki tutarlılığa ve ürünlerin son kullanım tarihlerinin olup olmadığını kontrol etti. . Zabıta Müdürlüğü fiyat etiketlerinin reyon ve kasada aynı olması hususunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin” çağrısı stokçular ve fahiş fiyatlar konusunda duyarlı olunması uyarısı üzerine bizde denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Zabıta ekiplerimiz tüm işyerlerinde titiz bir denetimine başladı. Ekiplerimiz, İmalat ve üretimi koşullarını, ürünlerin fiyat etiketinin olup olmadığını, etiket ve kasada çıkan fiyat farkı olup olmadığını kontrol ediyor. Stokçuluk yapanlara ise, yönelik denetleyici ve cezai işlemler yapıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER