© Haber20Denizli 2022

Çamelili Öğrenciye İnovasyon Desteği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin dev projelerine öncülük etmeye başlayan Çamelili Tunahan GENCEL, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş den İnnostation Yenilik İstasyonu Projesi dahilinde Girişimcilik ve Teknoloji Ofisini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu kampüsünde kurmak için 250.000 TL'lik bir destek aldı.

Tunahan GENCEL, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde kurduğu Teknolojik Girişimler Topluluğunun İnnoStation Yenilik istasyonu Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında 113.250 TL destek alarak bölgemizde öğrencilere girişimciliği ve gelecek nesil teknolojileri hakkında farkındalık oluşturmak ve iş fikri sahibi gençlerin fikirlerine şans vermek için kurgulanan proje eğitimi ile sağlıktan lojistiğe öğrencilerin projelerini geliştirdikleri bir yapı kurduklarını belirtti.

İnnoStation Yenilik istasyonu Projesi ile şirket kurmaları için yenilikçi fikri ile gelen hem lise hem de üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak proje, patent hakları, girişimcilik, iş planı, kodlama, 3d yazıcı ve modelleme, şirketleşme süreci, pazarlama stratejileri hakkında verecekleri eğitimlerle, Çanakkale'de Genç Girişimcilere yeni bir kapı açıyorlar.

Çamelili öğrencinin bu projesine Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş'den 250.000 TL'lik bir destek geldi. Bu destek kapsamında üniversite içerisinde 400 m2 lik bir Girişimcilik ve Teknoloji ofisini kuracaklar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER