© Haber20Denizli 2022

ÇAMELİLİ ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

ÇAMELİLİ SERACILAR ÜRETİCİ BİRLİĞİ ÇATISI ALTINDA KALİTELİ DOMETES ÜRETİMİ HAKKINDA TOPLANTI İLE ÜRETECİLER BİLGİLENDİRİLDİ.

Örtü Altı Sebzeciliğin Çameli’nde bir marka olması ve gelişmesiyle ilgili üretim ’den pazarlamaya kadar her aşmasını takip eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Her zaman çiftçinin yanında olarak desteklerini sağlıyor. Üretici ile birlikte seraya giren, örtü altı seracıların her konusunda yardımı olan Başkan Arslan Belediyecilik faaliyetlerinden kalan kısmında Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği yapan çiftçilerle bir araya gelerek toplantılarla gerçekleştiriyor.

Başkan Arslan ve Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Teknik Personelleriyle birlikte bugün Çameli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Levent KEREM Padosa Yaş meyve sebze, Lider yaş sebze meyve satış müdürü Erdoğan DUMLIPINAR ve ÇEKOK Firması yetkilileriyle Kaliteli ürün iç pazar, ihracat ve pazarlama ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çameli domatesin dünya ve ülkemizde sebze üretimindeki yeri hakkında bilgiler vererek başladığı sunusuna Türkiye'deki seracılığın tarihçesi ve mevcut durumu, gübrelemede dikkate alınması gereken faktörler ve gübreleme önerileri ile devamı anlatıldı. Çiftçilere Lider yaş sebze meyve satış müdürü Erdoğan DUMLIPINAR sunumunda ihracat ve İç Pazar ürünleri ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapılarak Üretici birliği çatısı altında neler yapılabileceği ve geleceğe dair Çameli’nin nasıl bir yerde olabileceğini üretici birlik üyelerine anlatıldı.

Başkan Arslan Çameli’de yaklaşık 450 Dekar Örtü altı seracılığın yapıldığı ve 400 tondan fazla Dünya Ülkelere ihracat yapıldığı ve Katar,Birleşik Arap Ülkeleri, Sudi Arabistan, Dubai, İsrail ülkelerine Çameli Domatesi gönderdiklerini ve her gecen gül ülke sayısının arttığını dile getirildi Önceki Elma’mızda yitirdiğimiz değeri Domates’te kazanarak önceki hatalarımızdan ders çıkarttık, İleriki dönemde birlik sözleşmeli üretimelerle hedefimizin 450 dönümden 1000 dönüme çıkartmak ve tersine göçü sağlayacağız Gölhisar yolunun ihaleye çıkartıp ulaşım sorununu ortadan kaldırıp ihracat yapan firmaların daha rahat gelip gitmelerini imkan olacaktır, dedi. Şuan Kumluca ilçesinde yaklaşık 5 bin, 6 bin çalışan seracı hemşehrilerimiz var. Bunların gerekli potansiyeli kurarak alım merkezini Çameli’de oluşturacağız. 
Yani burada bir pazar olması açısından organizasyon yaparak, yurtiçi ve yurtdışına ürünlerimizi ihraç edeceğiz. İstanbul hallerine göndermiş olacağız. Burada Çameli meyve alım merkezinde 8 ay boyunca üreticimizin ürettikleri, her türlü sebze ve meyveyi alacağımız bir merkezimiz var. Bu sayede tarımsal anlamda, Çameli’de döngü sağlıyoruz.. Vatandaşlarımız iyi mal üretsin ihracat ve iç piyasa malların kalitelerine dikkat ederek üretsin, biz onların alması ile ilgili her türlü hazırlıkları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Domates ve sebze yetiştiriciliğinde Çameli’yi daha iyi pazarlara taşımayı hedeflediklerini aktaran Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, "Çameli ilçemiz elması, kirazı, cevizi ile meşhur olmasından sonra Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası ile birlikte yeni bir sektör ekledik. Örtü altı sebze yetiştiriliciliği ilçemizde yakın zamanda başlayan bu sektör, yaklaşık ilçe genelinde resmi kayıtlarımıza göre 450 dekar seraya ulaştı. Bu ilçemizdeki göçü durdurma anlamında çok önemlidir. Bu konuda belediye başkanımızla beraber hareket ettik" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER