© Haber20Denizli 2022

ÇANAKKALE MÜZESİ ÇAMELİ’YE GELDİ

Çanakkale savaşında kullanılan 4 bine yakın askeri malzeme, kişisel askeri objeler, resim ve malzemelerin sergilendiğini Çanakkale müzesi bir hafta boyunca Çameli’nde olacağını bildirdi.

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan; savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi 24 Ekim -28 Ekim tarihleri arasında Çameli Belediyesi işbirliği içerisinde Hayri Dev Kültür Merkezi Yanında bulunan Düğün Salonunda sergilenmeye başladı. Tüm Çameli halkının davetli olduğu müze, Çanakkale’ye gitme şansı olmamış Çameli’liler için Çanakkale tarihini Çameli’ye yeniden getiriyor.

BAŞKAN’DAN MÜZEYE DAVET

Çameli Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da Çameli ilçesine gelen gezici müzeyi, gezici bir tarih gibi yeniden ağırlıyor. Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi 24-28 Ekim Tarihleri arasında sabah 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak. Müze Sergisi Çanakkale Savaşları’nda kullanılan kılıç, kama, askeri üniformalar, duygu dolu şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, silahlar, Çanakkale Savaşları’nı anlatan sembolik maket ve heykeller sergileniyor. Başkan Arslan Müze’nin ücretsiz olduğunu bildirerek; tüm vatandaşları davet etti.

MEKÂNLARI CENNET OLSUN

Dünya Tarihinin akışını değiştiren ve Tarihe ‘’Çanakkale Geçilmez ‘’ notunu kanıyla yazan Şanlı ecdadımızın destanlaşmış mücadelesinde Çocuklarını, kocalarını, evlatlarını düğüne gönderir gibi savaşa gönderen annelerimizin ve evlatlarının öyküsü ile dolu Çanakkale Savaşı'nda şehit vermemiş bir ilimiz bulunmamaktadır. Tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle, rahmetle anıyorum, dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER