© Haber20Denizli 2022

ÇARDAK BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİYE BİR DESTEK DAHA

Çardak Belediyesi, çiftçinin hasat dönemindeki en önemli ihtiyaçlarından biri olan tartı sorununu ücretsiz kantar hizmetiyle çözüme kavuşturdu.

Mahsulün tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştıran elektronik kantar sayesinde zaman kaybı önlenirken belediyenin yeni hizmetiyle desteklenen üretici, ürünlerin pazarlama sürecini de hızlandırdı.

Hedef, parmakla gösterilen tarım şehri’

Çiftçinin desteklenmesine ilişkin ilk adımı elektronik kantar kurarak attıklarını belirten Belediye Başkanı Hüsnü YILMAZ, Çardak ilçemizin büyük bir bölümü tarım alanında da büyümesi için çaba harcadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, çiftçiye olan desteğin süreceğine vurgu yaparak, birinci sınıf tarım arazilerine sahip olan Çardak ve mahallelerini parmakla gösterilen bir tarım alanı yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Çardak Belediyesi, beylerli mahallesinde kurduğu “elektronik kantar” ile köylünün hasat dönemindeki en önemli ihtiyaçlarından biri olan tartı sorununu da yerinde çözdü. Mahsulün tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştıran elektronik kantar sayesinde hem üretici desteklendi hem de ürünlerin pazarlama süreci kolaylaştı.

Başkan Yılmaz, yeni ve örnek olacak uygulamanın çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ederek “Hasat sonrası ihtiyaç duyulan en önemli masraf kalemlerinden birini ortadan kaldırmış olduk. Elektronik Kantar Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

Çardak Belediyesi, Doğru ve hızlı bir nakliye süreci için en önemli araçlardan biri olan elektronik kantar ile köylü ve çiftçiye ait nakliye araçlarına “ücretsiz tartı” hizmeti verdi. En son teknoloji kullanılarak beylerlide kurulan 60 ton kapasiteli kantar ile sadece bölge köylüsünün değil komşu köy ve mahallelere bağlı çiftçinin de en önemli ihtiyaçların dan birinin giderildiğini ifade eden beylerlili vatandaşlar, sağladığı desteklerden dolayı Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Çardak Belediyesi'nin hasat sonrası ihtiyaç duyulan en önemli masraf kalemlerinden birini ortadan kaldırdığını söylediler.

 

Beylerli Mahallesi Muhtarı Arif Yalçınkaya, en önemli eksikliklerinin Çardak Belediyesi sayesinde giderildiğini belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Hüsnü YILMAZ’a teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER