© Haber20Denizli 2022

''CEVİZ DEYİNCE AKLA GELEN İLÇELERDEN BİRİSİ DE BAKLAN OLACAK''

Denizli Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi kapsamında Baklan İlçesinde düzenlenen Sertifikalı Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ‘’ Ceviz, Baklan ilçesi ve mahalleleri için en ideal yetiştirme alanlarıdır. Bu ceviz dağıtım töreni 20 yıldır devam eden bir projedir. Ama bu projenin özelliği bu 5 yıl öncesinden Denizli Ticaret Borsasından vatandaşın alım gücü kolay olsun diye, Bir de cinsine doğru çeşitleri önceden üretilsin bir hedef koyulsun diye de tasarladığımız bir projedir. Hedef 500 bindir. Her yıl 100 bin fidan dağıtılarak, 5 yılda tamamlanacaktır. Ceviz deyinde akla gelen ilçelerden birisi de Baklan olacak. Bundan sonraki dönemlerde de gerek hasadı, gerekse kabuğunun soyulması ve kurutulması, paketlenmesi ve burada ceviz olarak satışı konusunda da hedef projelerimiz var. Bunlara sahip çıkın ve dikin. Ben tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Standart Sertifikalı Ceviz Fidanı dağıtım töreni kapsamında 8300 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

SULAMA VE GÜBRELEME

Ceviz ağaçlarının yıllık su ihtiyacı 1000-1500 mm olarak bilinmektedir. Sulama; damlama sulama veya karık sulama olarak yapılabilir.

Yabancı ot mücadelesinde en az üç yıl kimyasal mücadele yapılmamalıdır. Yabancı ot mücadelesi mekanik olarak yapılmalıdır. Yapılacak gübrelemenin toprak ve toprak analizine göre yapılması gerekir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER