© Haber20Denizli 2022

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÖZCAN’DAN, 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili aday adayı İlhan Özcan ‘5 Nisan Avukatlar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özcan, mesajında savunma hakkının yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili aday adayı İlhan Özcan ‘5 Nisan Avukatlar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özcan, mesajında savunma hakkının yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

CHP Denizli Milletvekili aday adayı İlhan Özcan 5 Nisan Avukatlar Günü’nde yayımladığı mesajında, yargı önünde gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan avukatlarımıza ülkemizde gereken değer ne yazık ki verilmiyor.  Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında bağımsız yargı, toplumsal eşitlik, demokrasi, laik ve sosyal bir hukuk devletini inşa edeceğiz” dedi.

ÖZCAN, “LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bağımsız yargı, toplumsal eşitlik, demokrasi, laik ve sosyal bir hukuk devleti inşa edeceklerini belirten Özcan, “Adaletin tecelli etmesindeki temel unsurların biri olan, mesleklerini bağımsız ve özgür bir biçimde icra etmeye çalışan avukatlarımız demokratik hukuk devletinin olmaz olmazıdır. Ülkemizde avukatların mesleklerini icra ederken bağımsız ve özgür hareket etmeleri gerekmektedir. Bu koşulların bir an önce sağlanması gerekiyor. Avukatlarımızın özgürlüğü ve tarafsızlığı her şeyin önünde tutması gerekiyor. Ülkemizde 20 yıldır hukuk devleti ilkesi ciddi oranda zarar gördü.  Siyasetin yargıya müdahale ettiği bir dönemin içerisindeyiz. 20 yılda yargı sisteminin bağımsızlığını ortadan kaldırdılar. Avukatların içinde bulunduğu ekonomik sorunlar görmezden geliyor. Fakat biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Çözüm projelerimiz hazır. Avukatlık mesleğinin itibar ve saygınlığını zedeleyecek ve avukatları kutuplaştıracak düzenlemelere asla yer vermeyeceğiz. Avukatlarımız için de bahar gelecek. Bu duygu ve düşünceler ile tüm avukatlarımızın ve hukuk camiasının gününü en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER