© Haber20Denizli 2022

CHP İzmir milletvekili adaylarını tanıtıldı

İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını tanıttı.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte aday tanıtım filmi izletildi.

İzmir'den milletvekili adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in katılmadığı programda adaylar söz alarak kendini anlattı.

Tanıtım programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, diğer siyasi partilerin aday listesinde de önemli isimlerin bulunduğunu söyledi.

AK Parti'de Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olduğunun belirtilmesi üzerine Yücel, "Binali Yıldırım geçmişte yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan aday olmuştu. Sonrasında başbakan görevi verildi. Bu siyasetin bir cilvesidir. Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi veya diğer siyasi partilerde genel merkez düzeyinde aday gösterilmiş olmasının bizim mücadelemize, çalışmalarımıza olumsuz etkisi olmaz." diye konuştu.

Yücel, İYİ Parti'nin CHP oylarını nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine şunları kaydetti:

"İYİ Parti temel olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve merkez sağ geleneğinden oluşan bir siyasi parti. Elbette münferit olarak bir takım seçmen tercihleri de olabilir ama CHP seçmeni bilinçlidir, partisine sahip çıkar. CHP olarak İYİ Parti'ye oylarımızdan bir kayma yaşayacağımızı düşünmüyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER