© Haber20Denizli 2022

ÇİVRİL’DE CABAR KATLİAMI UNUTULMADI

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Çivril Belediyesi birlikte Cabar Katliamını 102. Yıldönümü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenledi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde Cabar katliamının 102. Yıldönümü münasebetiyle şehitleri anma programı yapıldı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Çivril Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu program, bundan 102 yıl önce Yunan ordusu tarafından çoluk çocuk demeden katledilen 83 şehidin anısına yapılan Milli Mücadele Şehitliği ve anıtında gerçekleştirildi.  Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Türk Ocağı Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, gaziler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, şehitler için saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın Cabar Milli Mücadele Şehitliği ve Anıtı’na çelenk bırakması ile başladı. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural;  “Yunan ordusu tarafından Cabar katliamında şehit edilen  83 vatandaşımızın anısına yapılan Milli Mücadele Şehitliği ve  Anıtı’nın Çivril’imize, Denizli’mize ve ülkemize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Burada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Bu topraklar havasıyla, suyuyla verimli topraklar olduğu için düşmanın gözü her zaman bu topraklar üzerinde olmuştur. Cabar katliamında yunanlılar, 83 vatandaşımızı şehit etti.  Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış topraklardır. Hala emperyalist güçlerin  gözünün bu topraklar üzerinde olduğunu bizler biliyoruz. 15 Temmuz’da bunu bir kez daha gösterdiler. Bunu çoluğumuza çocuğumuza anlatmamamız gerekiyor. Bizler belediye olarak öğrencilerimizi şehitliğe getiriyoruz. Şiir ve resim yarışmaları düzenleyerek, tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Etkinliğe katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cabar Milli Mücadele Şehitliği ve Anıtı'nda Kur’an- ı Kerim tilaveti okundu.  Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Daha sonra bakımı yapılan Cabar türküsüne konu olan Gökpınar Çeşmesinin açılışı gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER