© Haber20Denizli 2022

Çocuk Meclisi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Çameli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi olağan genel kurulu Çameli Belediyesi Konferans salonunda yapıldı.

Çocukların ilçe yönetime aktif olarak katılmaları kendileri ve ilçeyle ilgili sorunlarının çözümünde rol almaları ve çocukların yönetimine katılmasında kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla Çameli Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti.

Çameli Belediyesi Kent Konseyi Sekreteri Beyhan Batur; Kent Konseyi Çocuk Meclisinde yaptığı konuşmasında ''Belediyelerimizden nasıl bir beklentiniz var, nasıl bir okul ve nasıl bir mahalle, nasıl bir park, nasıl bir bahçe, nasıl bir çocuk oyun dünyası ve nasıl bir kütüphane istiyorsunuz bu şehirde ve beklentiniz nelerdir bunu bu mecliste güzelce çalışacaksınız ve bunları rapor haline getirip kent konseyi başkanlığımız tarafından Çameli Belediyemize sunulacaktır. Bizler çocuk projelerinde kenti dizayn ederken ve şehri imar ederken çocuklarımızın fikirlerini tüm kadrolarımız ve tüm çalışma ekiplerimiz bunu önemseyecektir. Bu fikirler çerçevesinde şehrimizi yeniden oluşturup sizin istediğiniz tarzda bir çalışma yapılacak. Meclis demek hoşgörü, birbirini dinleme anlayışı, konuşma becerisi, kendini ifade etme becerisi ve demokratik anlayış gelişimi küçük yaşlarda başlar ve sizlerde şu an çocukların vekillerisiniz. Bu şehrin gelecekte belediye başkanları ve mülki amirleri sizler olacaksınız.''" dedi.

Çameli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı'na seçimler sonucunda Hatice Yılmaz seçildi. Yürütme Kuruluna Hüseyin Yılmaz, Bedirhan Genç, Yusuf Doğan, Büşra Aydın, Ekin Özbek, Yıldız Selek, Edip Ali Ölcer, Merve Genç, Nihal Sönmez’den oluştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER