© Haber20Denizli 2022

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

İZMİR (AA) - MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Tamer Osmanağaoğlu, "İnşallah nasip olur da MHP güçlü bir şekilde parlamentoya geldiğinde çiftçimizle birlikte çiftçilerimizin sorunlarıyla hemhal olacağımızın bilinmesini istiyorum." dedi.

Tire ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Osmanağaoğlu, Tire Süt Kooperatifi ile Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Osmanağaoğlu, çiftçinin ortak sıkıntılarını ve kaygılarını bildiğini belirterek, "İnşallah nasip olur da MHP güçlü bir şekilde parlamentoya geldiğinde çiftçimizle birlikte çiftçilerimizin sorunlarıyla hemhal olacağımızın bilinmesini istiyorum." diye konuştu.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise 2 bin üye ve 370 çalışan ile Türkiye'ye rol model olduklarını söyledi.

Eskiyörük, kurdukları sistemle köyden kente göçü azalttıklarını ve süt üreticisinin yüzünü güldürdüklerini dile getirdi.

Osmanağaoğlu, daha sonra Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, tarımsal üretimde 320 bin dekar arazisiyle önemli bir yere sahip olan Küçük Menderes Ovası'nın en önemli sorunlarından birisinin sondaj yasağı olduğunu dile getirdi.

İbişoğlu, "Bizim üretim yapmak için yer altından suyu sondaj kuyularından çekerek ürünümüzü sulamamız lazım. Suyun ekonomik kullanılmamasından dolayı yer altı kaynakları günden güne azaldı. Bugün 250 metrelerde sondaj yapıyoruz. Bu da yasaklanınca sıkıntımız daha da büyüdü." diye konuştu.

Osmanağaoğlu da MHP'nin çiftçinin gönlünde taht kurmak istediğini ve bunun için destek istediklerini ifade etti.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER