© Haber20Denizli 2022

CUMHURİYET ÖĞRETMENİ HALKIN ÖĞRETMENİDİR!

Vatan Partisi İl Eğitim Sekreteri Giray Kubilay GÜRSOY, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği”ni kabul buyurdukları 24 Kasım tarihi ülkemizde uzunca bir süredir “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Kurtuluş Savaşının en ateşli günlerinde bile Eğitim Kurultayı toplayan Büyük Atatürk doğaldır ki eğitim emekçilerinin değerini de en iyi bilen insandır. Aydınlanma ve eğitim ile tamamlanmayan bir bağımsızlığın kalıcı olamayacağını bütün konuşmalarında vurgulamıştır.

Salgınla birlikte zor günler geçirdiğimiz bu günlerde öğretmenlerimizin Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi cansiperane çalışacaklarına inancımız tamdır. Bu zorlu günleri sağlık ordumuzun yanında eğitim ordumuzun değerli neferlerinin katkıları ile aşacağız. 

Cumhuriyet öğretmeni erdemdir, Cumhuriyet öğretmeni güvendir, Cumhuriyet öğretmeni sabırdır, Cumhuriyet öğretmeni sevgidir, Cumhuriyet öğretmeni, halkının öğretmenidir, Cumhuriyet öğretmeni örnektir, Cumhuriyet öğretmeni başı dik, özgüvenli ve bağımsızlıkçıdır, Cumhuriyet öğretmeni aydınlanmacıdır, Cumhuriyet öğretmeni; fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirir. Cumhuriyet öğretmeni aklın ve bilimin tek yol gösterici olduğunu bilir. En önemlisi bu uğurda hayatını bile feda edendir.

Saygı ve sevgiyle tüm eğitim emekçilerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER