© Haber20Denizli 2022

Denizli Basket’e Her Yer Denizli

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı Bursa deplasmanından da galibiyetle döndü.

Gemlik Basketbol ile karşı karşıya gelen Denizli Basket, rakibini 68-60 mağlup ederek yenilmezlik serisini korudu. Ligde 14’de 14 yapan Denizli temsilcisi ligin zirvesine demir attı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi A gurubu 15. Hafta mücadelesinde Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı Bursa deplasmanında Gemlik Basketbol ile karşılaştı. Maçın ilk düdüğü ile birlikte hava topu mücadelesini Gemlik kazandı. Oyuna kontrollü başlayan Denizli Basket, ilk 10 dakikada rakibi karşısında 14 sayı buldu. 17-14
İkinci 10 dakikada iyi bir oyun sergileyen Denizli Basket, bulduğu 13 sayı ile ilk yarıyı 27-26 önde bitirdi. 
3. Periyot başladığında daha baskılı bir oyun sergileyen Denizli temsilcisi rakip potaya ardı ardına gönderdiği sayılarla bu periyodu 55-38 önde tamamladı. 
Maçın son periyodu oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden 4. Periyotta rakibi karşısında üstünlüğünü kaybetmeyen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, maçın son düdüğünde 68-60 skorunu tabelaya yansıttı. Maç sonunda Denizli Basket takımı galibiyet sevincini Denizli’den maça giden taraftarlarıyla yaşadı. 
Bu galibiyetle Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı 14’de 14 yaptı ve ligin zirvesindeki yerini korudu. 

“Deplasmanda kazanmak önemliydi”
Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, deplasmanda oynanan müsabakadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Oyuncularını tebrik eden tecrübeli çalıştırıcı, “Bursa deplasmanın zor olacağını biliyorduk. Hafta içinde iyi çalıştık. Doğru oyunu sahaya yansıtarak güzel bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu maç geride kaldı. Önümüzdeki maçımız için hemen hazırlıklarımıza başlayacağız” dedi. 
Tecrübeli çalıştırıcı, deplasmanda takımın yanında olanca maç boyunca desteğini sürdüren ‘Pota Arkası’ taraftar grubuna da teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER