© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ’DE ROL MODEL OLDUK

Çameli’de örtü altı sebze üreticileri ile 2019 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleşti.

Çameli Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Belediyesi Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, Ziraat Teknikeri Nur Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve çiftçiler katıldı.

DENİZLİ’DE ROL MODEL OLDUK

Toplantıda Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz 2014 yılından itibaren Sosyal, Turizm, Eğitim ve Belediyecilik faaliyetlerinde Çameli ilçesini vizyon bir ilçe konuma getirmek için gece gündüz çalışarak adından sıkça söz ettiren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarımsal alanda çalışmaları Türkiye’de ve Denizli’de önde gelen Belediyelerinden biri olduğunu gösterdi.

2015 yılından sonra Çamelili çiftçilere sahip çıkarak yol gösterici bir mimari yaklaşımıyla çiftçilerin takdirini kazanmış ve İlçe’de yıllar önce giden göçü tarımda yaptığı çalışmalar ile tersine göçü sağlayarak gurbetçilerine memleketlerinde çalışma olanağı sağlamıştır.

Gököz yapmış olduğu sunumda Çameli’de 12 dekarla başlanan sera alanın 522 dönüme yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladığına 8 kişiyle başlanan Örtü Altı Seracılığının 2019 yılıyla 144 kişiye ulaştığını ve İlçe Ekonomisine 10 Milyonluk girdiği sağladığını, hedefimiz 20 Bin Ton üzeri ve 20 Milyon TL gelir elde edileceğini ve 8 ülkeye ihracat yapıldığını dile getirdi. Gököz aynı zamanda çiftçilere 2019 yılı ön değerlendirmesi ve fide siparişleri belirlemesi yapıldı.

ÜRETİMDE KALİTE YÜKSEK

Toplantıda konuşan Başkan Arslan , Çamelili çiftçilerin birlik altında toplanılması ve hep birlikte hareket edilmesinin önemini vurguladı. ''Göreve geldiğimiz zaman tarıma önem verdik. Bereketli topraklarımız her ürüne elverişli. Allaha şükür her üründen hasad elde ediyoruz. Bu zamana kadar büyük işler başardık. Çameli Borsasını oluşturduk. Tarıma dayalı sanayimizle, ülke ekonomisine model ilçeyiz.

Antalya’daki üreticiler ile yaptığımız toplantılarda neden Çameli’yi tercih ettiğimiz sorusuna iki cevap aldık. Birincisi Belediyenin örtü altı üretimini sahiplenmesi ve değerlendirmesi. İkincisi ise Tarım Danışmanlık Ofisinin olması. Kaliteli ürünün çıkarılması ve Domatesin kaliteli olmasından dolayı tercih ettiklerini dile getirdiler. Klimasal iklim kuşağında yer alan toprağı, havası ve suyu temiz olan ilçemize İyi tarım uygulaması nedeniyle domateslerde ilaç kalıntısı yok.

Bu nedenle Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkeler Çameli domatesini tercih ediyor. Lojistikte önemli Söğüt Antalya’ya bizden 1 saat yakın bugün 29 Ocakta Çameli Gölhisar Yolumuz ihaleye çıkıyor bu yolumuz tamamlandığında ulaşım alanında bir sıkıntı yaşamayacağız, dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER