© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ EMNİYETİ'NDEN NEFES KESEN OPERASYON

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatlar ile Denizli ilinde Kaçakçılık ve Organize Suçlara Yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İlimizde 6136 SKM 12.madde kapsamında Silah Kaçakçılığı suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik görevlilerce 19/11/2019 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda bir araç içerisinde yapılan aramada araç kaputuna gizlenmiş vaziyette 6 adet ruhsatsız tabanca bulunarak el konulmuştur. Yakalanan (2) şüpheli şahıs Silah Kaçakçılığı suçundan çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır.

Yapılan bir diğer operasyonda ilse yine ilimize yasadışı yollardan getirilerek kaçak olarak faturasız ve belgesiz temin edilen her türlü kaçak eşya satışı ve insan sağlığını olumsuz etkileyerek kullanımında ciddi sonuçlar doğuran Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmemiş ilaç ve ürün satışının engellenmesi amacıyla 19-21/11/2019 tarihinde Emtia Kaçakçılığı suçuna  yönelik görevlilerce iki ayrı yakalama gerçekleştirilmiştir. 

Yapılan aramalarda toplam;

- 62.000 adet cep telefonu tamiratında kullanıldığı değerlendirilen şarz soketi, sim kart yuvası, kart okuyucu, ekran, arka kapak, kulaklık hoparlörü vb. cep telefonu aksesuar ve yedek parçası,

- 4.375 adet kaçak cinsel içerikli ürün,

- 34 adet kaçak cep telefonu ve bulunarak el konulmuştur.

Yakalanan (2) şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER