© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ İMO'DAN SEMİNER

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından, 28 Mart 2019 tarihinde, Denizli Şubesi PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr. Halil KARAHAN`ın sunumuyla "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KENT ve KENTLEŞMEYE ETKİSİ" konulu Seminer düzenlendi.

Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde, dünya da ve ilimizde meydana gelen iklim değişiklikleri, yeşil alanların azalması, kentlerimizin beton yığını haline getirilmesi, yeraltı sularımızın giderek azalması üzerinde yapılan araştırmalardan örnekler verildi. Sayın Karahan, nüfus yoğunluğuna bağlı olarak hızlı büyüyen şehirlerin giderek çölleşmeye başlaması yakın zamanda ciddi bir önlem alınmaz ise çok büyük su sorunu yaşanacağı konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda küresel ısınmanın dünyada, ülkemizde ve Denizli` de yıllara bağlı olarak değişmelerine değinen Karahan, küresel ısınmayla mücadele etmek konusunda gerek yerel yönetimlerin gerekse vatandaşların yapması gerekenlerden de bahsetti.

İMO Denizli Şube Başkanı Sayın Prof.Dr. Şevket Murat Şenel, sunumlarından dolayı Sayın Prof.Dr. Halil Karahan` a teşekkür ederek, plaket verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER