© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ OSB'DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ülkemizde son yıllarda hızla artan Güneş Enerjisi Santralleri, saha kurulumlarından sonra endüstriyel çatı üzeri ile devam ediyor.

12 Mayıs 2019 tarihinde EPDK tarafından Resmi Gazetede yayımlanan “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” ile lisanssız elektrik üretim tesisleriyle ilgili olarak özellikle güneş enerjisi sektörünün merakla beklediği “Aylık Mahsuplaşma” düzenlemesi hayata geçirilmiştir. Düzenleme ile işletmeler ya da vatandaşlar lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebilecektir.

EPDK tarafından yayınlanan yeni yönetmelik kapsamında fabrika çatılarını enerji santrallerine dönüştürerek aynı yerde üretim ve tüketim yapan, kendi enerjisini kendi üreten bağımsız tesisler kurulabilecek olup, fazla üretilecek elektrik enerjisi satılabilecektir.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz ve Prime Enerji A.Ş. işbirliği ile düzenlenen bu konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı 20 Haziran 2019 Perşembe günü, saat 14.00’te Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER