© Haber20Denizli 2022

Denizli Otizm Derneği: Dayanışma Yaşatır

Koronavirüs salgının bütün dünyada hızla yayıldığı olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu zor günler otizmli çocuk aileleri için de hiç kolay geçmiyor. Dayanışma yaşatır diyen Denizli Otizm Derneği, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için bir mesaj yayımladı.

Koranavüris salgını nedeniyle bütün dünya zor bir süreçten geçiyor. Yarın 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Amerika’da bulunan CDC’nin (The Centers for Disease Control and Prevention) açıkladığı 2020 verilerine göre her 54 çocuktan biri otizmden etkileniyor. Aslında otizmli çocuk sahibi aileler çocukları tanı aldığı andan itibaren olağanüstü koşullarda yaşamak zorunda kaldığı için koronavirüs sebebiyle bugünlerde pek insanın yeni tanıştığı kaygılar otizm camiası için oldukça tanıdık. 

 

Eğitime erişememe, sosyal yaşama katılamama,  ötekileştirme, karantina ve daha pek çok şey otizmli çocuk ailesinin hayatının hergünkü gerçeği olduğunu söyleyen Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, şimdi benzer koşulları bütün dünyanın yaşadığına dikkat çekti. Pek çok sivil toplum örgütü gibi kendilerinin de dernek olarak merkezlerinde yaptıkları faaliyetlerine ara verdiklerini belirten Bilik, sorunların çözümünün tedbirili olmaktan ve dayanışmadan geçtiğini vurguladı. İşte, DOD’un önerileri:

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER