© Haber20Denizli 2022

DENİZLİ VALİLİĞİ TARAFINDAN DEPREM RAPORU YAYINLANDI

08 Ağustos 2019 tarihi saat 14.25’te 6.0 büyüklüğünde ve 7.09 km derinlikte meydana gelen depremde Çardak ve Bozkurt ilçelerinde yaklaşık 10 bin kişi etkilenmiş ve deprem ile ilgili 16 Ağustos 2019 tarihinde “Genel Hayata Etkililik Oluru” alınmıştır.

-Depremzedelere konut temini

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından hak sahibi olabilecek depremzedeler için TOKİ imkânlarıyla Çardak’ta 100 adet konut inşa edilmesi talimatı verilmiştir. Çardak’ta hâlihazırda kaba inşaatı devam eden TOKİ projesinden 59 adet konut depremzedeler için ayrılmış kalan 41 adet konut için ise yeni proje çalışmalarına başlanmıştır.

-İhtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar yapıldı

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce deprem felaketinin yaşandığı gün, Çardak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 49 bin 200 TL ödenek aktarılmıştır. Çardak ilçemizde 21 bin TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşlarımızın 6 aylık kira yardımı ile birlikte taşınma ücretleri karşılanacaktır.

-Ön hasar raporunda 84 ağır hasarlı yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10.08.2019 tarihinde tamamlanan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda Çardak İlçesi’nde 80 ağır hasarlı bina ve 3 adet Kahve ve camide ağır hasar tespit edilerek raporlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmiştir. Söz konusu raporlar ve ağır hasarlı yapı sayıları dikkate alınarak Genel Hayata Etkililik Oluru Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce AFAD Başkanlığına gönderilmiş olup, olurun sonrasında Kesin Hasar Tespit çalışmalarına başlanmış ve kesin hasar tespit çalışmaları da 10.09.2019 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

-Tamamlanan kesin hasar raporunda 184 ağır hasarlı yapı

Tamamlanan kesin hasar tespit çalışmalarına göre; Çardak İlçesi’nde 138 konut, 11 ahır, 3 iş yeri, 21 depo, 10 samanlık, 1 cami ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir.

-Askı ve itiraz süreleri

16.09.2019 tarihinden itibaren askı listeleri Çardak Kaymakamlığına gönderilerek muhtarlıklarda ilan edilmeleri sağlanacak, 30 günlük itiraz süresi sonucu toplanan itirazların incelenmesine başlanacaktır.

-İşverenlere faizsiz prim borcu ertelemesi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından alınan karar gereği Bozkurt ve Çardak ilçelerinde faaliyette bulunan işverenler için 08.11.2019 tarihine kadar SGK İl Müdürlüklerine başvurmaları durumunda işveren prim borçları faizsiz olarak 1 yıla kadar ertelenecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER