© Haber20Denizli 2022

Denizlili Saz Ustası Hayri Dev’e Büyük Onur

Denizli’de geçtiğimiz Temmuz ayında vefat eden kültür hazinesi Hayri Dev’in 3 metrelik heykeli tamamlandı.

Bursa’da Öktem Atölyesinde inşa edilen heykel Çameli’deki Hayri Dev Kültür Merkezi girişine yerleştirildi.Heykel, Dev’in mirasına yakışır şekilde özel olarak inşa edildi. 1993’te Çameli’de doğan Hayri Dev, 15 yaşındayken dedesinin tavsiyesiyle 3 telli saz(cura), çalmayı öğrendi ve bir daha curayı bırakmadı. 70 yıllık sanat hayatında 10 yıl önce UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı seçilmişti. 18 Temmuz 2018’de bel kemiğindeki çatlak nedeniyle dün ameliyat edilen ve beyin cerrahisi servisinde hayatını kaybeden Dev’in adı memleketi Çameli’de yapılan Hayri Dev Kültür Merkezi ile yaşıyor.

BURSA’DAN HEYKELİ GELDİ

Hala çalışmaların sürdüğü merkeze son olarak Dev’e ait heykel dikildi. 2008’de ölen ünlü sanatçı Prof. Dr. Tankut Öktem’in kızları heykeltıraş Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan tarafından inşa edilen heykelin her noktası büyük bir özenle yapıldı. Bursa’daki atölyede inşa edilen heykel 3 metre boyunda inşa edildi.

 

İLMEK İLMEK İŞLENDİ

Yaşayan kültür mirası olan Dev’in heykeli Öktem’in kızları tarafından özenle inşa edildi. Yapımı 2 ay boyunca devam eden heykelde Hayri Dev’in şapkası, hırkası, pantolonu ve ceketi evinden alınıp Heykeltıraş Pınar Doğan tarafından yapıldı.

 

KÜLTÜR MERKEZİNE DİKİLDİ

Bursa’dan gelen heykel Çameli’deki Hayri Dev Kültür Merkezi girişine dikildi. Misafirlerini kapıda karşılayan Hayri Dev’in aynı yöntemle 3 heykeli daha yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER