© Haber20Denizli 2022

DENİZLİLİLER YÖRÜK YAREN GECESİ'NE DAVETLİSİNİZ !

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan,'' Denizli Yörükleri Derneği biliyorsunuz 2015 yılında kurulan bir dernektir. Kurulum amacı geçmişte ki gelenek ve göreneklerimizi yaşatmasak da yeni nesile anlatmak aktarmak amacıyla kurulmuş bir dernektir. Bundan da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Gerçekten Denizli’de 2015 yılından bu tarafa yaptığımız etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıp bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Tarihine dokunduk dokunmaya da devam edeceğiz. Bu unsurda ben ortak çalışmalarımıza dahil olan Acıpayam Dernekler Birliği’ne ve Denizli Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz bir Kazıkbeli Savaşımız vardı.Denizli Yörükleri Derneği ve Acıpayam Dernekler Birliği ile birlikte yürüttüğümüz ortaklaşa projemizde tarihimizi yeniden canlandırmaya çalıştık.Onun arkasından 3 bin kişinin katılmış olduğu Eylül Ayı’nda gerçekleştirdiğimiz Cankurtaran Yaylası’nda dediğimiz Kazıkbeli Savaşı’nın yapıldığı yerde Yörük ve Türkmenlerin katıldığı bir savaş alanında galibiyetini Türkmenlerin – Yörüklerin kazandığı bir savaş alanda Yörük-Türkmen Şöleni yaptık. Bunlardan hepinizin haberi var. Bu Ocak Ayı’nda yine Denizli Yörük Türkmen Çalıştayı adı altında bir çalışma oldu.Doktor Turgut Tok Hocamızın eşliğinde, önderliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilmiş bir çalıştayımız oldu. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve ekibine çok teşekkür ederim. Kültür Daire Başkanımız Hüdaverdi Bey’e de çok teşekkür ediyorum ve önümüzde ki Cumarteside yine ses getireceğine inandığımız Merkezefendi Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz ''YÖRÜK YAREN GECESİ'' var.Tüm Denizli halkını buraya davet ediyoruz sizleri de aramızda görmekten onur ve gurur duyacağımızı belirtmek isterim.

Bu hafta sonunda 16 Şubat’ta Merkezefendi Kültür Merkezi’nde saat:19.00'da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm Denizli halkını davet ediyoruz'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER