© Haber20Denizli 2022

DEPREM BÖLGESİNE VALİLİKTEN 240 ÇADIR-2000 KİŞİLİK KUMANYA

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Deprem Bölgesine AFAD tarafından 240 çadır ve 2000 kişil kumanya hazırlandığı ifade edildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Deprem Bölgesine AFAD tarafından 240 çadır ve 2000 kişil kumanya hazırlandığı ifade edildi. Yapılan açıklama şu şekildedir:

08 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.25 de merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde ve derinliği 7.0 km olan deprem meydana gelmiştir. Yaşanan depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır. Bozkurt ilçesinde kriz masası oluşturulmuştur.

Meydana gelen depremin ardından deprem bölgesine Afyonkarahisar ilinden koordinasyon tırı derhal yola çıkmış, UMKE’den de 2 tim olay yerine ulaşmıştır. Afyonkarahisar İlinden yine 3 arama kurtarma ekibi, 18 personel ve 1 mobil koordinasyon tırı Bozkurt ilçesine görevlendirilmiştir.

Deprem Bölgesinde AFAD tarafından 240 çadır ve çadırların kurumunda destek sağlamak amacıyla 11. Komando Tugay Komutanlığı’nca 40 asker görevlendirilmiştir. Bölgede Kızılay tarafından 2000 kişilik kumanya hazırlanmıştır. Tedbir amaçlı kesilen elektrik enerjisi de yeniden verilmeye başlanmıştır.

Meydana gelen depremde şuana kadar can kaybı tespit edilmemiş olup, bazı binalarda hasarlar meydana gelmiş olup, ön hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili tüm kurumlarımız eşgüdüm içerisinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER