© Haber20Denizli 2022

DEPREM YASASINI MECLİSTEN GEÇİRDİK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM’nin Denizli'nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerinde depremden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Nisan ayında merkez Üssü Sivrice'ye bağlı Kavakköy olan 5,2 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası 11 köyde 50 yerleşim yerinde hasar oluştuğunu ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için devletin tüm imkânlarını seferber ettiğini anlatan Özkan"Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında İçişleri Bakanlığı'na ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren, Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi" dedi.

Kanun teklifinin yasalaşması ile Denizli'nin Acıpayam, Çardak ve BozkurtElazığ'ın SivriceMalatya'nın ArguvanDoğanyol ve Pütürge ile Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçelerinde deprem sonrası oluşan zararların karşılanması için adım atıldığını anlatan Özkan, şunları söyledi:

"Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre yaşanan depremlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla düzenlemeye gidiliyor. Deprem nedeniyle konut, ahır ve iş yeri yıkık, ağır ve orta derecede hasar gören afetzedelere kredi desteği sağlanacak. Deprem Afet Sigortası yükümlülüğü ve hasar gören, yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği olabiliyor"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER