© Haber20Denizli 2022

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, Cumhurbaşkanlığınca 16 şehit ailesine gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, termal bir otelde gerçekleştirilen törende Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı şehitlerinin ailelerine takdim etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajı okundu.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman esaret altında ve topraksız kalmadığını söyledi.

- "Milletimiz 40 yıldır terörle mücadele içerisindedir"

Vatanı karşılıksız sevmenin sonucunda esaret altında kalınmadığına dikkati çeken Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Tarihimiz boyunca milletimiz, dik durabilme ve korkusuz bir şekilde yaşayabilme adına yüzlerce, binlerce ve belki de milyonlarca şehit vermiştir. Bizim milletimiz gazi bir millettir. Hepimizin ailesinde, dedelerinde, yakınında, gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerek 1. Dünya Savaşı'nda gerek terörle mücadelede gerekse de 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitlerimiz ve gazilerimiz vardır. Milletimiz yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele içerisindedir. Bu terör olayları tamamıyla milletimizi hedef almıştır."

Tutulmaz, Türk milletinin her zaman ekonomi, teknoloji ve savunma sanayisinde güçlü olması gerektiğini belirterek, milli ve manevi değerlere sıkı sıkı sarılmanın öneminin altını çizdi.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Vali Tutulmaz, "Ordumuz inşallah Afrin'de, milletimizin desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve üst düzey yöneticilerimizin kararlı tutumlarıyla başarılı olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından 16 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Madalyaların takdimi sırasındaki slayt gösterisinde şehitlerin fotoğrafını gören yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve şehit aileleri ile yakınları katıldı.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER