© Haber20Denizli 2022

DÜNYA KUPASI ÖDÜLÜNÜ ALDILAR

Çameli ilçesinde düzenlenen uluslararası Dünya yamaç paraşütü mesafe yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Yaylacık Dağında Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Paragliding World Cup Association tarafından gerçekleştirilen 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı’nın zirvesinde başlayan Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası Çameli ilçesinin muhteşem manzarası da Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli bölgesinden gelen misafirleri kendine hayran bıraktı. Rüzgârın uygun anını bekleyerek 2140 metreden kendini boşluğa bırakan 123 sporculardan en uzun mesafeye uçtuğu Dünya Kupası ödülleri sahibini buldu

01 Eylülde başlayan ve bugün final atlayışları ile sona erdi.

Ödül törenine Denizli Valisi Hasan KARAHAN,Denizli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa GÖKOĞLAN, Denizli Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa KORUCU,Çameli Kaymakam V. Ali ŞANLIER Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN,Türkiye Hava Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet TURHAN Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa ÖZKAYA , ilçe Protokolü ve Yarışmacı Pilotlar ve Vatandaşlar katıldı.

Çameli’de bu sene 23 ülkeden 123 sporcunun katılımı ile düzenlenen yarışmanın son gününde ödül töreni Çameli Taş Konaklarda düzenlendi. Ödül töreninde konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Paraşütçülerin, coğrafi yapısı itibarıyla yaklaşık 250-350 kilometre mesafeyi uçuşa elverişli kılan Çameli bölgesini çok beğendiğini ifade eden Arslan, bölgenin hava sporları için bir merkez olduğunu belirtti Çameli ilçemizi her yönüyle sporda bir merkez yapmayı arzu ettiklerini ifade ederek, “Yarışmalarda dereceye giren sporcularımızı kutluyor, her yıl katılımın daha da arttığı yarışmalarımıza Çameli’mize, Denizli’mize sizleri her zaman bekliyoruz. Katkıları olan başta sayın Valimize, THK yetkililerine, ve organizatörümüze ve ayrıca Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimiskovski,2018 yılında Yaylacık Dağı’nda Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası’nı gerçekleştireceğini gecen sene sözünü almıştık Bize verdiği desteklerden dolayı Sayın Dimiskovski’ye teşekkür ederiz dedi ve Bizleri yanlız bırakmayan AFAD, Umke, 112 acil ekibine , Polis ve Jandarma Teşkilatlarımıza ve Belediye Personelimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Şampiyonanın genel klasmanında, Emil CERVENHAN birinci, Robert KAUCARIK ikinci ve Felix RODRIGEZ FERNANDEZ üçüncü oldu.

Çameli’de Alternatif sporların gelişmesi amacı ile 3.5 yıldır yürütülen projelerin sonuçlarını alan Çameli İlçesi Yürüyüş, Bisiklet Yamaç Paraşütü ve dağcılık alanlarında gerçekleşen etkinlikler ile Çameli tanınan Dünya Bölgesi olma hususunda hızla ilerliyor. Taş Evler, Yamaç Paraşütü Pist Alanları, Uluslararası Organizasyonlara ev sahipliği yapan Yaylacık dağı projesi sayesinde Uluslararası Organizasyonlarda yer almayı başardı.

Yamaç paraşütü organizatörü Ahmet Sadıç ise Çameli’nin bir yamaç paraşütü cenneti olduğunu ifade ederek, “Bu seneki etkinlikler çok güzel geçti Her Sene daha iyi oluyor dedi.

Bazı Yabancı Pilotlar ilk defa Çameli'de uçuş gerçekleştirdiğini, uçuş pistini çok beğendiklerini belirterek, Denizli’nin bütün bölgesinde ve özellikle Çameli Yaylacık Dağı yamaç paraşütü uçuşları için uygun olduğunu gördük. Bu sporun burada gelişmesi için ilgili kurumlara söylüyoruz ve teşekkür ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER