© Haber20Denizli 2022

EGE'NİN EFELERİ TAVAS'TA

20-21-22 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Tavas 2. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali programı hakkında Tavas Belediye Başkanı Sayın Turhan Veli Akyol Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklamasında bulundu.

20-21-22 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Tavas 2. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali programı hakkında Tavas Belediye Başkanı Sayın Turhan Veli Akyol Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında, ''2018 yılında 2.sini gerçekleştirmek üzere festivalimizin başlangıç kısmına geldik.20 Temmuz Cuma günü açılış ile gerçekleştirmeye başlayacağız.'' dedi.

GÜZEL ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDECEK

''Öncelikli amacımız Tavas’ın adını duyurmaktır. Tavas'da güzel şeyler oluyor, olmaya da devam edecek.Tavas’ın kendi ölçeği içerisinde ekonomik, kültürel, siyasi anlamda tanıtılmaya tanımlamaya her daim ihtiyacı vardır. Bizde bu değişim içerisinde Tavas’taki güzellikleri, yapılan ve yapılacak olan hizmet destanlarını anlatmaya devam edeceğiz. Festivaller bir ürünü de vesile kılınarak yapılan kültürel faaliyetlerdir.2. Zeybek, Kültür ve Sanat festivalini de hep birlikte inşallah 5. ve 10.larınıda  yapmayı Allah nasip etsin inşallah.''

Festival bizde kültürel dokuyu ve kültürel yapıya değer verdiği için, en önemli değerimiz zeybek olduğu için 2. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali dedik.

3 gün boyunca herkese zeybek duruşunu duyurmak istiyoruz.

20 Temmuzda Cuma günü başlayacak festivalimiz, saat 17: 30'da çarşı meydanından Bağlar mesireliğine Mehteran, Atlılar, Halk Oyunları Ekipleri ve vatandaşlarla kortej yürüyüşü yapılarak başlayacak. Cuma günü Tavaslılar halk oyunlarına doyacak. Birçok esnafın da festivalde stant açmasıyla festival karnaval havasında geçecek.

Bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER