© Haber20Denizli 2022

EĞİTİMDE YENİLİKÇİ ADIMLAR ATILIYOR

Çameli Atatürk Ortaokulu'nda Eğitimde Yenilikçi Adımlar Atılıyor.

Çameli Atatürk Ortaokulu olarak imkanlarımız dâhilinde Bilişim Teknolojileri sınıfımızı öğrencilerimizin çağa ayak uydurabilmesi adına yenileme çalışmaları yapıyoruz. Çağımızın kodlama ve robotik çağı olduğunu göz önünde bulundururusak bu değişimin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Bu sene öğrencilerimizi robotik kodlama yaparak algoritmik düşünceye sahip, sorun çözebilen, tasarlayabilen bireyler hâline getirmeyi hedefliyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Robotik’in bu kadar ilerlediği bir dönemde biz bir soru sormak zorundayız. Hangi işi bizim çocuklarımız yapacak? Robotların yapamadığı iş neyse bizim çocuklarımız onu yapacak” açıklamasında da belirttiği gibi 4.sanayi devriminin yaşandığı dünyada artık meslekler değişecek ve buna ülke olarak ayak uydurabilmemizin yolu çocuklarımıza kodlama öğretmekten geçtiğinin farkındayız. Çocuklarımızın teknoloji tüketen değil teknoloji üreten bireyler hâline gelmesini hedefliyoruz.

Yavrularımızın millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, evrensel ile yerel değerleri harmanlamış, girişimci, vizyoner, dünyadaki gelişmeleri takip eden, bilime sevdalı, teknoloji üreten ve mutlu bireyler olabileceği daha parlak bir gelecek hazırlamak biz Ortaokul Idaresi, öğretmenleri ve velilerimizin vazifesidir. Ülkemizi ve Çameli'yi daha güçlü yarınlara taşıyacak olanlar bizim evlatlarımız. Bu yüzden çocuklarımızın hem kendilerine, hem ailelerine ve hem de milletimize karşı sorumluluklarını aşkla yerine getirmeleri tek beklentimiz. Biz her daim onların yanınızdayız ve tek işimiz onlara hizmet etmektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER