© Haber20Denizli 2022

EN ÖNEMLİ KAZANIM, MİLLİ İRADENİN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av Cahit ÖZKAN, ulusal bir TV Kanalına yaptığı açıklamalarda 27. Yasama Dönemini ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Yeni dönemde parlamentonun ağırlığının çok daha farklı bir şekilde görüneceğini vurgulayan Av. Cahit Özkan: ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Anayasası'nın darbelerle örselenmiş, milli iradeyi, demokrasiyi adeta vesayet altında inim inim iletmiş bir darbe Anayasasıydı. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı kavramı yok olmuştu. Bu model gücü eline geçirenin diğerini yok etmeye çalıştı adeta bir anayasal modeldi. AK Parti'de 16 yıldan beri vesayetle mücadeleyi bu eski darbe ürünü anayasaya karşı vermişti.” diye konuştu.

Özkan’ın röportajından satır başları şöyleydi:

CUMHUR İTTİFAKI HER DAİM DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAKTIR

Mecliste bu dönemde sayısı 600'e çıkan milletvekili koltuklarının yüzde 49'unu elde ederek, çoğunluk olamasak da en büyük grubuz. Cumhur İttifakı olarak toplamda 344 milletvekili sayısıyla MHP ile Mecliste yüzde 57'lik bir çoğunluğu oluşturuyoruz. Bundan sonra da dayanışma içinde devletimizin ve milletimizin faydasına adımlar atmaya devam edeceğiz. Gerek oy oranı gerekse milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız, daha çok çalışmamız için ve daha coşkulu yol alabilmemiz adına bizlere bir mesaj niteliğindedir. Seçim sonuçlarını doğru okuyarak emin adımlarla yürümeye, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

MİLLETİMİZİN ARZUSU OLAN YÖNETİM MODELİNİ HAYATA GEÇİRDİK

16 Nisan 2017'de gerek 15 Temmuz O ihaneti karşısında milletimizin arzusu olan yönetim modelini hayata geçirdik. 17/25 Aralık darbe teşebbüsü ile gezi kalkışması, çukur terörü, yargı ve asker içerisindeki çok da yapılanmaların ortaya koymuş olduğu vesayet ilişkisi hamdolsun 16 yıllık anayasal raporlarla demokrasiden tahliye edildi. Yüce meclisin duvarında “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazmaktadır. İşte yeni sistem de bu anlayışa uygun olarak yasama, yürütme ve yargı unsurları birbirine dengeli mekanizması olarak dizayn edildi.

MİLLETİMİZİN TERCİHLERİNE SAYGI DUYDUK

Milletimiz sandıkta tercihini 16 yıldır olduğu gibi bu defa da kavgadan değil hizmetten yana kullanmıştır. Kazanan demokrasimiz olmuştur, kazanan hizmet siyaseti olmuştur. Kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur, kazanan Türkiye olmuştur, kazanan Türk milleti olmuştur. Kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur, kazanan dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamt ediyorum. Bizleri milletimize mahcup etmeyen Rabbimize hamt ediyorum. Bizleri kalbiyle ve gözüyle ülkemizi takip eden kardeşlerimize mahcup etmeyen Rabbimize hamt ediyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER