© Haber20Denizli 2022

Engeliler Haftası

- Bodrum'da, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşün ardından çeşitli gösteriler sunuldu

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Otogarda bir araya gelen engelliler, bando takımı eşliğinde Belediye Meydanına yürüdü.

Bazılarına yakınlarının eşlik ettiği engelliler, "En büyük engel sevgisizliktir", "Büyün çabam kimseye muhtaç olmadan yaşamak", "Marifet nedir bilir misin? Taşlara bakan gözlerin çiçekleri görmesidir" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Belediye Meydanı'nda Atatürk heykeline çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Farklı okul, dernek ve vakıftan engeli bireylerin yer aldığı etkinlik, İskele Meydanı'nda çeşitli gösterilerle devam etti.

Bodrum Sağlık Vakfı'nda ritm atölyesine devam eden öğrencilerden oluşan bando ise ilgi gördü.

Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Kale, programda yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası'nın Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı zamanda çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Kale, engelli vatandaşları toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek için çalışıldığını belirterek, "Engelli bir insana acımak, onu aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır. Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır." diye konuştu.

Etkinliğe, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER