© Haber20Denizli 2022

ENSAR VAKFI DENİZLİ ŞUBESİ'NDEN ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİ MESAJI

Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ENSAR VAKFI DENİZLİ ŞUBESİ'NDEN ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİ MESAJI

Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 Karademir mesajında bu kutlu zaman dilimlerinin önemine dikkat çekerek “İslam’ın mesajlarına bu gün her zamankinden daha çok muhtacız. Yüce Rabbimizin bizlere lütfettiği bu kutlu zaman dilimlerini kişisel ve toplumsal manada en güzel şekilde değerlendirmek gerekir” dedi.

Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:

“Recep Allah”ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır.” “Ey Allah’ım! Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.”

“Allah’ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazan’ın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!”

Üç aylar olarak bilinen kutlu zaman dilimi, manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden gözden geçirip imar edeceğimiz rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir. Arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib, bizlere rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.Yalnızca Rabbimize yönelmemizi, yalnızca O’na rağbet etmemiz gerektiğini hatırlatan bu mübarek gece aynı zamanda Ramazan ayına da hazırlıktır.

İşte Regaib gecesi, hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz için bizlere fırsat veren hesap günü geldiğinde hesabını verebileceğimiz bir maziye imza atmak, bizden sonraki nesillere hayırla yâd edileceğimiz iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vaktidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, gönül coğrafyamızın ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik eder bu mübarek ayların güzel ikliminin gönüllerimizi itminana erdirmesini rahmet, mağfiret ve bereketinin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, onların hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER