© Haber20Denizli 2022

ETHEM DEYNEK'TEN 2 YENİ FORMÜL DAHA

Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi'nde görev yapan Matematik Öğretmeni Ethem DEYNEK, matematik alanında bulduğu formüller ile adından sıkça söz ettiriyor. Başarılı öğretmen Deynek, 2 yeni formül daha bularak matematik alanına katkıda bulundu.

Matematik üzerine daha önce kendi adını verdiği Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Onikilisi, 13 ile bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi ve Deynek Bağıntısı formüllerini bulan Ethem Deynek, bu başarılarının üzerine çıkarak yeni 2 adet formül daha buldu.

Ethem Deynek bu defada üç kenar uzunluğu verilmiş olan bir üçgenin çevrel çemberinin yarıçap uzunluk formülünü ve üç kenar uzunluğu verilen bir üçgenin iç teğet çemberinin yarıçap uzunluk formülünü buldu.

Deynek bulmuş olduğu bu iki yeni formülle matematikte bulduğu formül sayısını 10'dan 12'ye çıkarmış oldu. Konu ile alakalı açıklamasında kendisi için formül bulmanın kafiyeli şiir yazmaya benzediğini dile getiren Deynek, matematiksel şiirlerinin bitmediğini ve devamının geleceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER