© Haber20Denizli 2022

Festival Hareketliliğini 360 Güne Yaymak İstiyoruz

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali tanıtım toplantısı, Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde (BELKÜM) yapıldı. 28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festivalde yaşanan 3 günlük hareketliliği 360 güne yaymak istediklerini belirtti.

Buldan’ın tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağı festivale tüm Denizlilileri davet eden Kaymakam Murat Sarı, Buldan’ın tarihi dokusu, turizm altyapısı ve tekstil ürünleriyle kentin gözbebeği bir ilçe olduğunu söyledi. Kaymakam Sarı, “Tripolis Antik Kenti’nde çalışmalarınız devam ediyor,Yayla Gölü her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tüm bu gayretli çalışmalar, Buldan’ın turizmdeki potansiyelini artıracak. Festivalin de bu çabalarda önemli bir yerinin olduğun düşünüyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festival, bu güzelliklerin yaşanması için önemli. Tüm Denizli halkını festivalimize bekliyoruz” dedi.

Şevik:  360 güne yaymak istiyoruz

 Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festival için tanıtım toplantısı düzenledi. Denizli halkını 28- 29- 30

Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgi verdi.  Festival süresince yaşanan üç güne mahsus hareketliliği, sosyolojik hareketliliği 360 güne yaymak istediklerini vurgulayan Şevik,   “Buldan festivali için çok uzun bir hazırlık dönemimiz olmadı. Ancak, önümüzdeki yıllarda çok daha önemli, çok daha güzel festivaller yapacağız. Gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla festivali birkaç günle sınırlandırmayıp, tüm yıla yayacağız. Buldan’ın Türkiye’de çok daha fazla söz sahibi olması için tüm imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Buldan, Ankara’nın Beypazarı’dır.

Şevik, Buldan’ın Ankara’nın Beypazarı olduğunu dikkat çekerek, “Sosyo-kültürel yapısı, tarihi dokusu, kültürel altyapısı çok farklı. Bu nedenle Buldan neden bir Beypazarı olmasın” dedi. Buldan’ın kültür ve turizm hattının önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Başkan Şevik, ilçe ekonomisinin canlandırılmasının da bu yolla mümkün olabileceğini vurguladı. İlçenin ekonomisini tekstil ile sınırlandırmak istemediğinin altını çizen Şevik, “Ancak bu üretim kapasitesinin düştüğü anlamına gelmiyor. Otomasyon ile birlikte sayı azalsa da üretim eşdeğer devam ediyor. Ancak, ilçenin geleceğinin tekstille sınırlandırılmasını istemiyorum. Alternatifler üzerinde durmalıyız, bu alternatif de Denizli’nin önemli ilçelerinin de yer alacağı kültürel ve turizm hattının işlevsel hale getirilmesidir” dedi.

“Panayır değil festival yapıyoruz”

Geçtiğimiz yıllarda festivaller için yüksek bütçeli sanatçıların ilçeye getirildiğini hatırlatan Başkan Şevik, “Ben büyük bütçelerle sanatçı getirilmesine karşıyım. Sanatçıların arkasına sığınmak istemiyorum. Bu, o sanatçıları beğenmediğim, müziklerini dinlemediğim için değil. Panayır havasına dönen festivallere karşıyım, festivallerin kültürel yönlerinin daha da ağırlıklı olmasını istiyorum. Bu festivalin hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştirdik. Daha çok yerel sanatçılarımızla birlikte olacağız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER