© Haber20Denizli 2022

Fethiye'de TRT sanatçısı Hamdi Özbay'ın heykeli açıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, geçen yıl hayatını kaybeden TRT sanatçısı Hamdi Özbay'ın anısına yaptırılan heykel açıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi yanında belediyece yaptırılan heykelin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılış öncesi alanda Özbay'a ait türküler çalındı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, açılışta, Afrin'deki operasyonda şehit olan askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve başka şehit olmamasını temenni etti.

Özbay'ın anısına yaptırdıkları heykelin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Saatcı, "Hamdi Özbay'a vefa duyduğumuz için heykelini yaptırdık. Bu heykel, insanları 'Her canlı ölümü tadacaktır' gerçeğinden uzaklaştıran, bedensel ölüm gerçekleşse bile kafalarda ve kalplerde yaşadığının göstergesidir." dedi.

Fethiye Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Hasan Kalkan ise Fethiye'nin yetiştirmiş olduğu sanatçıların heykellerinin yapılmasını onur ve gurur verici olduğunu kaydetti.

Özbay'ın öğrencisi ses sanatçısı Ali Tunç da Özbay'ın Ege ve Teke yöresine hizmet ettiği gibi tüm Türkiye'de halk müziği alanında birçok eser kazandırdığını belirtti.

Özbay'ın derlediği birçok türküyü TRT'ye kazandırdığını belirten Tunç, "Özbay emekli olup Fethiye'ye gelmesi bizler için çok büyük bir şans oldu. Dernekte birçok gence ışık olan, önünü açan bir üstattı. Bize ve Türk halk müziğine verdiği emekler dolayısıyla ona ve onun gibi üstatlara şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı.

Törenine, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Özbay’ın eşi Işık Özbay da katıldı.

Özbay, 25 Ocak 20017'de Fethiye’de tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER