© Haber20Denizli 2022

FETÖ PDY İŞ ADAMLARI DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

Denizli 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan 146 sanıklı, işadamları 2.dosyası olarak adlandırılan davada son savunmalar alınmaya devam ediyor.

Davanın dünkü duruşmasında etkin pişmanlık hakkından yararlanan müvekklinin savunmasında Avukatdan  etkin pişmanlık mevzuatı hakkında dikkat çeken değerlendirmeler geldi.Avukat şunları söyledi;

Etkin pişmanlıktan faydalanan sanıklar hakkında gerek kamuoyunda gerek diğer sanıklar tarafında yanlış bir tutum,düşünce var.Bu hakkı kullananlar itirafçı vb kavramlarla küçümsenmektedirler.Oysa etkin pişmanlıktan yararlanmak ONURDUR,fikren özgürlüğe kavuşmaktır.Amerikadaki örgüt elebaşısının etkisinden kurtulmak,bağımlılıktan kurtulmak, özgür düşünmeye ulaşabilmektir.Etkin pişmanlık onurlu bir davranıştır.

Diğer yandan etkin pişmanlık uygulamasında diğer örgüt üyelerinin isimlerini vermenin ahlaki,vicdani yönden hiçbir sakıncası yoktur.İftira atılmamaktadır,gerçekler söylenmektedir.Bu esnada bazı şüphelilerin isimleri geçiyorsa unutulmamalıdırki o kişilerinde etkin pişmanlıktan yararlanma hakları vardır.

Bu hakkını kullanmayıp amerikadaki şarlatan yanında olmaya devam eden bu kişiler için yapılabilecek bir şey yoktur.O da onun bir tercihidir.Onu yaşayacaktır.15 temmuzda Ülkemizin bağımsızlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihanet çetesini kavrayamayanların durumunu düşünmek kimsenin önceliği olamaz.Vicdanların önceliği milletin geleceğidir.

Etkin pişmanlıkta bulunan şüphelilerin amacı salt ceza alma durumundan kurtulmak değildir,fetö çirkinliği boyunduruğundan kurtulmaktır,hainlerin deşifre olmasını istemektir.bu tutum vatansever onurlu bir davranıştır.

Garipsenilecek,üzüleceğimiz,küçümseyeceğimiz durum yada kişiler, halen vatan hainliğini kavrayamayan, şarlatan adamın bağımlılığından kurtulup fikri özgürlüğe kavuşamayanlardır.Toplum içinde serbest olanlar yada davalara muhatap olan bu kişiler  fikren tutsaktırlar.’’

Sanık vekili Avukat  konuşmasının sonunda etkin pişmanlıkta bulunmanın  silahlı terör örgütü üyeliğini baştan kabul etmek anlamını taşımadığını,yalnızca kendisinin içinde bulunduğu iddia edilen faaliyetlerden,doğru olanları kabul etmek olduğunu belirterek bunların suç oluşturup oluşturmadığını savunma hakkının tüm sanıklar gibi onlar içinde sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan 68 sanıklı 1. İşadamları davasında mahkemenin kararının Çarşamba saat 15.00  açıklanması bekleniyor.Sanıklar hakkında beraat yada cezalandırmaların belli olacağı bu kararı sıcağı sıcağına haber sitemizden takip edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER