© Haber20Denizli 2022

FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce,Çal İlçe Müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında düzenlenen salon futbolu turnuvası sona erdi.

Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur ÖZTEPE; Spor Genel Müdürlüğümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan işbiriği protokolü kapsamında, İlçe Müftülüğümüzünde katkılarıyla Çal’da ilk kez Kur’an kursları öğrencileri arasında "Camiden Spora Yaz Kur'an Kursları Arası Futsal Turnuvası" düzenlendik.

Amacımız sabahtan öğlene kadar camiilerimizde milli ve manevi değerler eğitimlerini alan öğrencilerimizi öğleden sonraları ise spor tesislerimizde bir araya getirerek spora yönlendirmek, yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, onları zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sağlıklı nesiller yetiştirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamaktı.

Dört gün süren ve herkesin memnun olup keyif aldığı bu organizasyonla bunuda başardığımızı düşünüyorum.Seneye daha geniş katlımlı olarak geleneksel hale getireceğimiz turnuvayla geleceğimiz ,gözbebğimiz çocuk ve gençleirmizi daha iyi ve donanımlı olarak yetiştirmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.

Final müsabakasını izlemeye Çal Belediye Başkan Vekili Mustafa Yüksel, Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe,Çal İlçe Müftü Vekili Hasan Sözer vatandaşlar ile veliler katıldı.

Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriilen ,Çal merkez ile mahallelerdeki Kur'an kurslarından         7 takım ve 69 öğrencinin katıldığı turnuvada oynanan üçüncülük ve final müsabakası büyük çekişmeye sahne oldu.

Final maçında Hançalar Orta Camisi, Akkent Guburlar Camisini 5-4 yenerek şampiyon oldu.

Normal süresi 5-5 biten üçüncülük karşılaşmasında ise Mahmutgazi Orta Camisi, Çamlık Camisi karşısında penaltı atışlarında 5-4 üstünlük sağlayarak üçüncü oldu.

İlk dörde giren Takımlara kupa ve madalyaları protokol tarafından takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER