© Haber20Denizli 2022

Geri dönüştürdüğü atık jeotermal suyla çilek yetiştiriyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Adnan Perçin, konutların ısıtılmasında kullanıldıktan sonra geri dönüşümünü sağladığı jeotermal suyla çilek yetiştiriyor.

Adnan Perçin (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu 2 bin metrekarelik serayı atık jeotermal suyla ısıttığını söyledi.

Toprak yerine Hindistan cevizi kabuğundan yapılan "kokopit" kullanarak üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Perçin, şöyle konuştu:

"Topraksız tarımda 6-7 kat daha fazla fide dikebiliyoruz. Ayrıca hastalıklar ve diğer zararlılarla mücadele daha kolay oluyor. Seramız, Sandıklı'nın şehir ısıtmasından sonra geri dönüşüme gelen jeotermal suyla ısıtılıyor. Dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altında 6-7 dereceyken, jeotermal suyla seramız gece 11-12 derecede oluyor. Aralık ayının 20-25'inde ticari boyutta bir hasat yapmayı planlıyoruz."

Perçin, "İlçemizde domates serası var ancak çilek serası yoktu. Hayalimde olan işi gerçekleştirdim. Minimum alandan maksimum ürün alabilmek için katlı tarım uygulaması yapıyoruz. 2 bin metrekare alanda 75 bin fidemiz var. Ürettiğimiz çileğe ilçemizdeki pastane ve otellerin yanı sıra Afyonkarahisar'dan da talep var." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER