© Haber20Denizli 2022

GÖLETE 10 BİN BALIK BIRAKILDI

Çameli’de ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi kapsamında İmamlar Göletine 10 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Antalya'da bulunan balık üretim tesislerinden getirilen balık yavruları, önce büyük poşet içerisinde suyla temas ettirildi, adaptasyonla birlikte balık yavruları gölete salındı.

Çameli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin "Buradaki amacımız İmamlar Göleti su tutmasıyla birlikte yaptığımız çalışmada popülasyonu ve üretimi arttırmak. Burada adaptasyonu daha iyi olan pullu sazanı tercih ediyoruz İlerleyen dönem lerde de avlanmanın sadece olta balıkçılık için yapılması gerektiğinin altını çizen yetkililer, her şeyde olduğu gibi bu canlıları da büyümelerine ve çoğalmalarına fırsat vermesinin gerektiğini vurguladılar.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Pullu Sazan balıkları Çameli’ye getirilerek, yeni yapılan İmamlar göletine bırakıldı Şu an avlanma sezonunun kapalı olduğunu ancak önümüzdeki sezondan itibaren gölette avcılık faaliyetlerine başlanılabileceğini belirten Başkan Arslan Şu anda av sezonu kapalı olduğu için herhangi bir şekilde avlanma yapılmıyor. Balıklarımız büyüdükten sonra önümüzdeki sezondan itibaren avlanmaya açılacaktır dedi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER