© Haber20Denizli 2022

Görme engelli öğretmenden dergi

- Sarıgöl ilçesinde görme engelli Türkçe öğretmeni Hasibe Boztepe, 7 yıl aradan sonra okul dergisinin 2. sayısını çıkardı

MANİSA (AA) - Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu öğrencileri, görme engelli Türkçe öğretmenleri Hasibe Boztepe'nin editörlüğünde okulun "Salkım" adlı dergisinin ikinci sayısını çıkardı.

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç'ı makamında ziyaret ederek dergiyi sunan Boztepe, yaklaşık 7 yıl önce derginin ilk sayısını hazırladıklarını, ikinci sayıda öğrencilerinin özgün yazılarına ve kendisinin ulusal, uluslararası yarışmalarda ödül almış şiir ve hikayelerine yer verdiğini söyledi.

Spor, sağlık, tarih, kişisel gelişim, rehberlik konularında yazıların da yer aldığı dergide, çeşitli derslerden güncel bilgiler ve okuldan mezun olan öğrencilerin görüş, röportaj ve ilçenin önemli değerlerini anlatan yazılar bulduğunu kaydeden Boztepe, öğrencilere edebiyatı sevdirmek, eser bırakma bilinci kazandırabilmek, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla dergi çıkardıklarını, derginin satışından elde edilecek gelirin okula kalacağı ifade etti.

Derginin hazırlanması ve basım sürecinde desteklerinden ötürü okul müdürü Ahmet Balamutcu ve Sarıgöl esnafına da teşekkür eden Boztepe, ilk dergiye göre daha dolu bir içerikle okurlarının karşısına çıktıklarını kaydetti.

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç da Boztepe'nin çalışmasının çok anlamlı olduğunu, bunun diğer okullara da örnek olmasını dileyerek, görme engelli Öğretmen Hasibe Boztepe’yi kutladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER