© Haber20Denizli 2022

GÖRÜNTÜSÜNÜN GÜZEL OLDUĞU KADAR LEZZETİ DE MÜKEMMEL: ÇINTAR

Günlerdir bahar havasını yaşayan Çameli, dün akşam saatlerinden itibaren etkili yağış altına girdi.

Yağmur ile beraber hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken, yağan yağmur toprak için adeta can suyu oldu. Çameli'de sonbahar aylarından meşe ve çam ağaçlarının diplerinde sıkça rastlanan çıntar, havaların yağışlı olmamasından dolayı bölge halkı tarafından çıkmaz düşüncesi yer edinirken, bir vatandaşın çıntar bulması yüzleri güldürdü.

Sabahın İlk Saatlerinde Ormandalar

Sizde Çıntar bulmak istiyorsanız sepetinizi ve çapanızı alıp Çameli'nin Dağlarında çıntar arayabilirsiniz. Çameli'nin Taşçılar Mahallesinde çıntar çıkmaz denilirken Çoşkun Atagan Ongun bu tabuyu yıktı. Taşçılar’ın yüksek dağlarında Çıntar'ı buldu.Ongun sizde Çıntar bulmak istiyorsanız sepetinizi ve çapanızı alıp Çameli'nin Dağlarında çıntar arayabilirsiniz;

KAŞARLI ÇINTAR KAVURMASI

Ongun ; Çıntarı bulup hemen soteleyip kaşarlı Çıntar Kavurması yaptık görüntüsünün güzel olduğu kadar da lezzetide mükemmel Etten daha faydalı olduğunu belirttiği, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini Belirten İNANÇ çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor" dedi.

İŞŞİZLERE EKMEK KAPISI

Tadı kadar fiyatı da oldukça güzel olan çıntarın kilosu gecen sene 40 tl’den satılırken bu sene 50-60 tl arası olacağı tahmin edilirken birçok köylü çıntar bulabilmek için adeta mühendis yevmiyesi ile çalışmaya başladılar. Çameli ve çevre Mahallelerinde birçok ailenin geçim kapısı haline gelen çıntar toplayıcılığı bir sektör olmaya başladı. Toptancıları tarafından her gün sabah ve akşam saatlerinde toplanılarak pazarlara götürülüyor.

1 YILLIK KAZANÇ KAPISI

Yağışların ve mevsimin durumuna göre günlük 200 TL ile 600 TL arasında para kazanan köylüler çıntar mevsiminde bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirttiler.

Çameli'nin Altın Madeni ''ÇINTAR ''

Çameli’de Önümüzdeki günlerde de yağışların etkisini sürdüreceği tahmin edilirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyir etmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER