© Haber20Denizli 2022

HAK SAHİPLERİNE TAPULARI VERİLDİ

1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı içinde kalan Medet Mahallesi’nin yeni yerleşim alanı oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında “Köy Gelişme Alanı” uygulamasına başlanmasının ardından tüm işlemlerin bitiminden sonra Mahalli İskân Komisyonu karaları ile yeni yerleşim alanında üretilen toplam 37 parselden 27’sinin tapusunun hak sahiplerine teslim töreni gerçekleştirildi.

Tavas ilçesi Medet Mahallesinde gerçekleşen törene; Vali Hasan Karahan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Vekili Murat Güneş, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Siyasi Parti Temsilcileri ve protokol katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci konuşmasında, “Mevzu bahis Vatansa, Memleketse, Denizli’yse, Tavas’sa bu topraklarsa gerisi teferruattır. Biraz geç olabilir fakat mutlaka ve mutlaka çözeriz. Eğer bu coğrafyada benim kardeşlerimin başı ağrıyorsa, eğer onların ayakkabısının içinde susam tanesi kadar bir taş varsa, o taş onları rahatsız ediyordur. O bizimde canımıza deyiyordur bundan emin olun. Biz onu orada bırakmayız ve halleriz inşallah.

Bu Tavas ovamızda koruma ve sit alanıyla ilgili en problemli yerimizde Medet Mahallemiz. Burada nereye adım attıysanız eliniz bir yerlere çarpıyor. Ben burada emeği geçenlere başta Valimize, Belediye Başkanlarımıza, inatla ve ısrarla takibinden dolayı muhtarımıza, desteklerinden dolayı daire müdürü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sorun el birliğiyle çözüldü.

Bu 37 kardeşimiz inşallah yeni mekanlarında ve evlerinde huzurla, sevdikleriyle, çocuklarıyla hep beraber yaşasınlar” dedi.

Medet Mahallesi’nin 1. Derecede sit bölgesi olması nedeniyle yeni bir mahalle alanın belirlendiğini ve bu bölgedeki arsa tapularının da bugün düzenlenen tören ile dağıtıldığını belirten Vali Hasan Karahan; “Hayırlı bir günde hayırlı bir iş için bir aradayız. Gerçekten bu sit alanlarında inşaat izni yapacak şekilde tapu alıp üzerlerine binayı yapabilmek çok zor. Çok şükür büyük gayretle ve ısrarla netice aldık ve bu önemli bir başlangıcı aştık. Arsaların tapusunu bugün teslim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda hep beraber ihaleleri yapılmış olan binaları da tamamlayıp tapuları ev olarak verip, emekli kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Bu güzellikleri hep birlikte yaşamak nasip olur inşallah. Dünyada mekânsız ahirette imansız olmaz. Allah ikisinden de bizi eksik koymasın” diye konuştu.

Yıllardır kanayan bir yara olan sit alanlarında kimse bir tek çivi dahi çakamıyor ve inşaat yapamıyor diyerek sözlerine başlayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, sözlerine şöyle devam etti “Onun için devletimiz ve büyüklerimiz hakikaten bu konuda önemli bir başarıya önemli bir hizmete imza attılar. Muhtarımızla, Belediyemizle, Büyükşehir Belediyemizle el le vererek ve Bakan Bey’in çok büyük katkılarıyla Pınarönü olarak bilinen Muğla yolu üzerindeki yaklaşık 4,76 Hektar üzerinde 24 bin metrakarelik inşaat alanında, yüzde 25 iki katlı inşaat olarak yapılabilecek. Belediye hizmet alanları, sağlık alanlar, yeşil alan ve park alanları da olabilecek modern gayet güzel 2 şer katlı herkes artık evlerine kavuşabilecek. 37 tane tapunun tescili yapıldı. Bunlardan 27 tanesini bugün vatandaşlarımıza dağıtacağız. Medet Mahallemizde yapılan bu çalışma bir anlamda başka sit alanlarındaki sıkıntılara da bir anlamda örnek teşkil etmiş olacak.

Bizler Tavas’lılar, Medet’liler olarak başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere canı gönülden minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü Devlet O şevkatli eliyle buradaki soruna kayıtsız kalmayarak bir anlamda çözüm üretmiş oldu” dedi.

Konuşmaların ardından hak sahibi kabul edilmiş 27 aileye tapuları, Vali Hasan Karahan ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER