© Haber20Denizli 2022

HAVALAR SOĞUDU ARABAŞI YEMEĞİNE İLGİ ARTTI

Kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen arabaşı,Çameli'de bir çok büyük aileyi bir araya getiren ve kış aylarında dışarının soğuk ama toplanmanın huzuru ve sıcaklığı ile bir arada olmanın tadını yaşatır.

Çameli ilçesinde özellikle kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen arabaşı, özel davetlerin yanında komşular arasındaki dayanışmayı, ilişkiyi de pekiştiren bir gelenek olarak devam ediyor.

Çok katlı binalarla birlikte televizyon ve internet, akıllı telefonlarının bağımlılığının komşuluk ilişkilerini ortadan kaldırdığı günümüzde Çameli'de arabaşı geleneği, komşuların, arkadaş topluluklarının bir araya gelip, dayanışmalarını, sohbet etmelerine vesile oluyor.

Arabaşı etkinliğinde davetlileri biraraya gelen vatandaşlar Çameli'de , “Bu bizim geleneğimiz, bugünler daha fazla ihtiyaç duyduğumuz iyi bir geleneğimizdir. Aynı apartmanda oturmamıza rağmen birçok komşumuzu tanımıyoruz ve birbirimize gidip gelmiyoruz. Arabaşıyı vesile edip komşular birlik ve beraberliğimiz pekiştiriyoruz. Özel günlerimizde de arabaşı baş tacımız” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER