© Haber20Denizli 2022

HEDEFİMİZ GÖNÜL KAZANMAK

AGD Liseler Komisyonu, 45. Dönem Hazırlık Kampı’nı geniş katılımla Mersin’de gerçekleştirdi.

Denizli’den de katılımın yoğun olduğu Kampta gençlere hitap eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, her kesimden ve görüşten gence ulaşmak zorunda olduklarının altını çizerek, “Amacımız insanları yaftalamak değil, kazanmak olmalı. Önce gönüllerini kazanmak olmalı. Her bir insanın desteğine ihtiyacımız var. Kimseyi küstürmeye, uzaklaştırmaya ve dışlamaya hakkımız yok” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Liseler Komisyonu 45. dönem öncesi hazırlık kampı gerçekleştirdi. Mersin’in Silifke ilçesinde yapılan programda konuşan AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, “Gençlerimizle ilgilenirken, onların yaşayabilecekleri ya da yaşadıkları problemlerin tam farkında olamazsak aramızda sağlıklı bir iletişimden ya da ilişkiden bahsedilemez. Öğrenci çalışmalarımızı yaparken bu problemleri de yakinen takip etmeli ve çözüm üretmek için gayret etmeliyiz” dedi.

Gençlerle ilgilenmenin nasihat etmek değil, örnek olmaktan geçtiğini söyleyen Turhan, Gençlerimize iyi örnek olacağız. Nitekim bizler Yeryüzünde iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın egemen olması için mücahede ediyoruz. Nerede durduğumuzu, kim olduğumuz, neyin mücahedesini yaptığımızı öncelikle sizler bileceksiniz” diye konuştu.  

 

ZULÜM KİMDEN GELİRSE GELSİN ZULÜMDÜR!

“Milliyetçiliğin, ırkçılığın, yabancı Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı düşmanlığının yükselişine İslam kılıfı giydirecek değiliz” diyen Turhan, şunları kaydetti: “İslam’ın muhatabı tüm insanlıktır. İslam, bir rengi, dili, ırkı diğerlerinden üstün tutmamaktadır. Müslüman kimliğini önceleyenlerin ya da Müslüman kimliğiyle tanınanların haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında susması, daha da vahimi bizzat haksızlıkların ve adaletsizliklerin kaynağı olmaları kalpleri yumuşak olan, kalpleri adalete ve merhamete duyarlı olan gençlerin Müslüman kimliğini sorgulamasına yol açmaktadır. ‘Ahlak ve Maneviyat’ çağrısının yaşam pratiği her daim haktan, adaletten, hakikatten yana olmak, zulme meyletmemektir. Hak ve adaletin tesisi için gayret etmekten vazgeçecek değiliz. Adil bir düzen ve yeni bir dünya kurma çabamız devam edecektir. Gençlerimizin namazın ruhunu yakalamaları için gayret edeceğiz.”

HEDEFİMİZ GÖNÜL KAZANMAK

Turhan, her kesimden ve görüşten gence ulaşmak zorunda olduklarının altını çizerek, “Amacımız insanları yaftalamak değil, kazanmak olmalı. Önce gönüllerini kazanmak olmalı. Her bir insanın desteğine ihtiyacımız var. Kimseyi küstürmeye, uzaklaştırmaya ve dışlamaya hakkımız yok. Kimse ile selamı kesmeye hakkımız yok. ‘Bizden olmayanlar ne halleri varsa görsünler!’ dediğimizde elimize ne geçecek? Bir gruba mensup ya da değil, kimseyi suçlamadan, kimseyi tekfir etmeden, kimseye hakaret etmeden bir yolunu bulup bu insanların gönlüne girmenin derdinde olacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER