© Haber20Denizli 2022

HER DERDE DEVA OLAN KOZALAK REÇELİNİ İNCELEDİ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli Kapalı Pazar yeri sosyal donatısı içinde yer alan Çameli Üreten Kadınlar Derneğini ( ÇAMKAD ) ziyaret etti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Üreten Kadınlar Derneği Sorumlusu Ayşe Bakırtaş tarafından ve kursiyerler tarafından yapılan tahta işlemeli eserler, Çameli’nin Nohutu, Fasülyesi, Ayşe Bakırtaş tarafından üretilen, tamamen doğal şekilde elde ettiği astım ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği keşfedilen Çam Kozalaklarından yapılan Kozalak Reçeli’ni inceledi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ İNCELEDİ  

Çameli’nin doğasında ve has olan zengin bitki örtüsünden ceviz yağı, çöretotu gibi bölgemize özgü yağları farklı yağları bir araya getirilerek Çameli Üreten Kadınlar Derneğinde kadınlar Aromatik yağ ve sabun üretiminde yapıldığını belirten Başkan Arslan Üreten Kadınlar, Geleceği Hazırlar” Projesi kapsamında kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak Tıbbi ve aromaterapik yağ ve sabunu satarak ev hanımlarının, genç kızlarımızın ve engelli arkadaşlarımızın gelir elde etmelerini sağlayacağız. dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER