© Haber20Denizli 2022

Honaz Belediyesi, arıcılara modern ekipmanla destek oluyor

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek liderliğinde, ilçede bal üretimi yapan arıcıları desteklemek adına önemli bir adım atıldı. Honaz Belediyesi, arıcıların ekipman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla körük ve maske desteğinde bulundu.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ilçede ve çevresinde üretimi gerçekleştirilen arı ürünlerinin kalitesini artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Belediye, bal üretimi yapan arıcıları desteklemek ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla körük ve maske desteğinde bulundu. Başkan Kepenek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizde ve bölgede üretilen arı ürünlerinin kalitesini yükseltmek, bal üretimi yapan üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için Honaz Belediyesi olarak arıcılarımıza körük ve maske desteği sağladık. Bu destekle, arıcılarımızın daha sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmalarını hedefliyoruz" dedi.

Kepenek; 'Zirai ilaçlamalar arı faaliyetine zarar vermemeli' 

Ayrıca, ağaçların çiçek dönemi ve arı faaliyetlerinin arttığı aylarda çiftçilere yönelik bir rica da bulunan Başkan Kepenek, "Zirai ilaçlamaların, ağaçların çiçek dönemi ve arı faaliyetlerinin yoğun olduğu sabah erken ve akşam saatlerinde yapılması, çevre bilincine katkı sağlayacak, arıcılarımızın emeğini koruyacak önemli bir adımdır. Bu konuda çiftçilerimizin hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Honaz Belediyesi'nin arıcıları destekleyen bu adımı, ilçede arıcılığın gelişimine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER